Filmová legenda Iva Janžurová: DRSNÁ SLOVA o hvězdách seriálů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Filmová legenda Iva Janžurová: DRSNÁ SLOVA o hvězdách seriálů!

Iva Janžurová si o nekonečných seriálech myslí své.
Iva Janžurová si o nekonečných seriálech myslí své. (film Teroristka, Herminapress.cz)

Tohle by od ní čekal jen málokdo! Divadelní a filmová legenda Iva Janžurová (79), která za měsíc oslaví 80. narozeniny, si rýpla do svých hereckých kolegů, kteří vystupují v nekonečných seriálech. Podle ní jsou opotřebovaní. Janžurová tak reagovala na dotaz, co nejraději sleduje v televizi.

Také hrála v řadě seriálů jako Nemocnice na kraji města, Cirkus Humberto nebo Arabela, z novějších např. Ohnivý kuře či Doktoři z Počátků.

Začátek a konec


„U každého ale bylo jasné, že má začátek a konec. Člověk věděl, na co se má připravit,“ prohlásila Janžurová. Na svých kolezích v současných seriálových projektech prý pozoruje určitý typ vyhoření. Nejmenovala, ale každému je jasné, že měla na mysli jak Ordinaci v růžové zahradě 2, která má v červnu po 15 letech končit, tak Ulici. Ta se vysílá nepřetržitě od roku 2005. Mezi jejich hlavní tváře patří např. Zlata Adamovská (62) nebo Rudolf Hrušínský (74).

 

Iva Janžurová: Kolegyním vždycky nadržuju!

Video se připravuje ...

Nedívá se

„Ti herci tam jsou takoví, bych řekla, stereotypně sami sebou opotřebovaní. Proto se na ty seriály nedívám,“ řekla Janžurová otevřeně v rozhovoru pro Frekvenci 1 s tím,  že ale volbu svých kolegů respektuje. „Já si raději pouštím seriály na Netflixu, třeba Korunu. A nebo na ČT2 dívám na nějaké westerny, na nějaké bonbónky,“ popsala žánry, které ji v poslední době baví.

Dceru podpořila


Na ČT1 ji ale nedávno zaujal velmi sledovaný seriál Kukačky o záměně novorozenců porodnici. A nejen proto, že v něm jednu hlavních roli ztvárnila její dcera Sabina Remundová (48). „Hrála tam moc hezky a já jsem pravidelně v pátek v osm večer seděla před televizí,“ prozradila Janžurová.

Filmová Teroristka Iva Janžurová: Střílet jsem se učit letmo!

Video se připravuje ...

 



Přečtěte si
pozorovatel2013
17. 4. 2021 • 13:49

na serialy nekouká ale propaguje dcerku v Kukačkách

pozorovatel2013
17. 4. 2021 • 13:49

to snad mluví paní Janžurové zavist ne?co jí je do toho, co kdo a kde hraje?taky občas šlápne vedle.

-bello-
14. 4. 2021 • 16:25

Já bych řekla o Janžurové odsaď podsaď !V životě bych netrávila čas nejakým Ohnivým kuřetem, nebo tím dalším, co jmenovala. Růžovku jsem sice neviděla, jen nakoukla a viděla jsem prázdné obličeje a odříkané věty.Ulici jsem ani neotevřela.Dietl měl skvělé seriály, ale např. Plechová kavalerie byl taky úlet.
Janžurová mluví, jak se jí to hodí.
Její Sabinu jsem párkrát poslouchala a přijde mi jako normální.Viděla jsem ji v jednom filmu, už nevím, ale líbila se mi.Kukačky jsem neviděla a je mi to jedno.Když už pustím TV, koukám na dokumenty ,, staré čs, filmy, divadelní hry .Všem doporučuji ty hry.To báseň , od veseloher po detektivky či drámo.
Janžurové se drží místo v Národním divadle, proto se možná asi ani nemůže zavazovat na dlouhé seriály a la Růžovka. V jejím věku by to nedala.

Alva
13. 4. 2021 • 10:58

dejavu-je to váš názor, respektuji, já jsem zcela opačného názoru, co se týče seriálu i výkonu paní Sabiny.

dejavu26
13. 4. 2021 • 09:15

Kukačky se povedly, Sabina tam hrála krásně.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.