Ze zprávy o Kellnerově nehodě mrazí! To snad nemůže být ani pravda | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Ze zprávy o Kellnerově nehodě mrazí! To snad nemůže být ani pravda

Vyšetřování pádu vrtulníku s P. Kellnerem může trvat ještě rok!
Vyšetřování pádu vrtulníku s P. Kellnerem může trvat ještě rok! (Ramon Hofman, AMRG)

Vyšetřování pádu helikoptéry s Petrem Kellnerem (†56) na Aljašce prý podle vyšetřovatelů může trvat ještě rok! Předběžná zpráva se k veřejnosti má ovšem dostat už v průběhu příštího týdne. Už nyní je ale jasné, že stroj nefungoval rozhodně tak, jak měl! Vrak totiž ležel havarovaný na svahu hory s posádkou neuvěřitelné tři hodiny zcela bez pomoci a záchranáři přitom žádný signál nedostali!

Havarovaná helikoptéra Airbus AS350B3 je aktuálně v Anchorage, kde ji zkoumá dvanáctičlenný tým vyšetřovatelů. Clint Johnson z Amerického Národního úřadu pro bezpečnost v dopravě webu Alaska's News Source prozradil, že se už podařilo najít elektroniku k palivovému systému. Na ni se ukládají data o tlaku, rychlostech a teplotách. Nález byl proto poslán výrobci vrtulníku do Francie k další analýze.

Místo smrti Kellnera, vrtulník se řítil ze svahu! A návrat Vaňkové s ex Hůlkou

Video se připravuje ...

Tým vyšetřovatelů už našel také vysílací zařízení, které má při nehodě uvědomit záchranáře a předat jim GPS souřadnice stroje. Jenže tentokrát záchranáři žádný signál nedostali! „Záchranné koordinační centrum toto upozornění nedostalo. Takže se budeme pídit po tom, proč se tak stalo. Experti budou zkoumat časovou posloupnost událostí i vysílací zařízení. Je to standardní postup. Ale vyšetřovatel se v tomto případě speciálně zaměří na šance přežití nehody,“ šokuje Johnson. 

Petr Kellner a jeho stopa ve sportu: práva na ligu na O2 TV Sport, chtěl kupovat akcie Chelsea

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.