Půl roku od smrti Moučkové (†92): PROBLÉM S DĚDICTVÍM! A STÁLE BEZ POHŘBU! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Půl roku od smrti Moučkové (†92): PROBLÉM S DĚDICTVÍM A STÁLE BEZ POHŘBU

Kamila Moučková
Kamila Moučková (Aha! Tonda Tran)

Ještě stále se s ní nemohla rozloučit rodina ani přátelé. Legendární televizní hlasatelka a ikona roku 1968 Kamila Moučková (†92), která by dnes slavila 93. narozeniny, dosud neměla pohřeb. „Je to už půl roku, nemohu tomu uvěřit,“ řekla Aha! její dcera Kateřina (72).

Kamila zemřela loni 24. listopadu v Domově sv. Karla Boromejského. Kateřina si jako nejstarší ze tří dětí vzala poslední věci kolem maminky za své. Nechala ji zpopelnit v Táboře a chce jí uspořádat důstojný obřad, kam by mohli přijít všichni příznivci. Jenže kvůli covidu stále nemůže nic chystat ani plánovat. Taky by ráda uzavřela všechny úřední věci kolem matčina úmrtí. „Dědické řízení teprve začalo, jde to ztuha,“ přiznává Kateřina.

Životní láska

Jde hlavně o byt nedaleko Vltavy, kde hlasatelka prožila krásné roky se svou životní láskou, hercem Jiřím Zahajským (†68). „Mám k tomu bytu velký vztah. Tady se odehrával celý můj život, moje manželství, můj jednatřicetiletý vztah s Jiřím Zahajským. Tady jsem prožila všechno, co se v mém životě dělo,“ říkávala Moučková. „Takže když jsem přišla z venku a chtělo se mi děsně brečet, tak jsem se vybrečela v tomhle krásném prostředí,“ přiznávala dojemně.

Gottovou vítal nový ctitel! Nečekaná smrt v rodině Pavla Trávníčka! A zemřela Kamila Moučková!

Video se připravuje ...

Z bytu je skladiště

Z tohoto ostrůvku klidu a bezpečí je prý nyní skladiště. „Nemohu nic dělat, musím se zdržovat pouze na Kokořínsku, kde žiju, do Prahy nemůžu,“ konstatuje Kateřina.

Dcera Bára v ohrožení života

Skoro se chce říct: Ještě že se toho Kamila nedožila. Její druhá dcera Bára (70), která má těžkou cukrovku a čtyřnásobný bypass, totiž dostala covid a měla strašný průběh. „Byla dlouho v nemocnici, pak se vrátila domů a za necelý měsíc ji tam vezli zpět. Nedávali nám moc naděje,“ postěžovala si Kateřina. Bára přestala chodit a je nyní v pečovatelském domě. Sestra Kateřina i bratr Ondřej (67) o ni mají velký strach. 

Kamila Moučková (†92) o okupaci 1968: Nebyla jsem statečná, měla jsem vztek

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.