Zdeněk Svěrák oslavil 85! A hurá do práce | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Zdeněk Svěrák oslavil 85! A hurá do práce

Zdeněk Svěrák
Zdeněk Svěrák (archiv)

V bujaré a velkolepé oslavě včerejších 85. narozenin Zdeňku Svěrákovi zabránila protiepidemická opatření a také fakt, že přesně dnes začíná se synem Janem natáčet nový film.

„Asi si jenom připijeme s manželkou a 29. března už půjdu do práce, tak musím být svěží,“ přiblížil včera v Českém rozhlase s tím, že dárky k jubileu ale hojně dostává a všem moc děkuje. Pár hodin poté se u něho před domem nečekaně objevil gratulant nejmilejší, Jaroslav Uhlíř s manželkou, předal dary a za 15 minut zase odjel.

Zdeněk Svěrák mluví o divadle Járy Cimrmana

Celkově osmý film, na kterém spolupracuje se synem Janem, se bude jmenovat Betlémské světlo. „Scénář napsal náš syn Jan podle mých tří povídek. Bude to taková komorní komedie, ve které hraju spisovatele Karla Šejnohu. Vlastně hraju sám sebe,“ přiblížil oslavenec. Jeho ženu si pak zahraje Daniela Kolářová. „Myslím, že obsazení se povedlo. Hlavní mileneckou roli hraje Tereza Voříšková Ramba a jejím partnerem bude Vojta Kotek,“ doplnil Svěrák. Zatím poslední snímek Po strništi bos otce a syna Svěrákových měl premiéru v roce 2017. V tuzemských kinech ho vidělo přes půl milionu diváků. Největšího úspěchu dosáhli s Koljou, který získal krom jiného také Oscara za nejlepší cizojazyčný film roku 1996.

Zdeněk Svěrák přišel podpořit Smoljakova syna ve volbách



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.