Filip Blažek ve Slunečné: Vážný úraz po pádu ze střechy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Filip Blažek ve Slunečné: Vážný úraz po pádu ze střechy

Filip Blažek s manželkou Jolanou
Filip Blažek s manželkou Jolanou (profimedia.cz)

Nebezpečnou zkoušku nachystali scenáristé Slunečné dobráku Tomovi v podání Filipa Blažka (47). Při opravě střechy stodoly se zřítí z dobrých čtyř metrů na zem. Podobně skončil jako kluk, když ho brácha, nerad, strčil. „Spadl jsem tehdy na dlažební kostku,“ zavzpomínal herec.

Sanitka ho tenkrát okamžitě odvezla do nemocnice, bylo to vážné. „Naštěstí mě z toho lékaři dostali. Člověk si ale říká, že při takovém natáčení by na to měl myslet,“ poznamenal Blažek.

Jako kaskadér

I proto se nechal při natáčení zastoupit kaskadérem. „Přiznávám se, že jsem nepadal já, i když hlavní koordinátor kaskadérů Petr Drozda mi z legrace řekl, že bych to mohl zvládnout. Nakonec jsem byl rád, že jsem nemusel. Kluci jsou profíci, kteří to umějí, a já se jen koukal,“ popsal herec natáčení včerejšího dílu.

Skok do krabic

„Nebylo to nijak náročné a Filip by to asi dokázal natočit i sám. Cvičí a má dobrou fyzičku, ale nechtěli jsme nic pokoušet a třeba ohrozit další natáčení,“ potvrdil jeho slova sám Drozda (68). „Na místo pádu se tak naskládaly krabice a žíněnky, aby byl dopad pro kaskadéra bezpečný,“ vysvětlil Aha! šéf kaskadérů, jak nakonec osudný pád vznikl. Dialog s Honzou Dolanským (43) ale Filip na střeše opravdu vedl. „Pro jistotu jsme proto měli na zemi nějaké matrace, kdyby náhodou člověk zakopl. Všechno bylo vychytané a bezpečné,“ ujistil Blažek.

Slunečná: Filip Blažek zažil pád ze střechy

Video se připravuje ...

Nebezpečí má rád

Blažek je kus chlapa a adrenalinové scény mu dělají dobře. „Rád kluky od kaskadérů pozoruju. Jsou to profíci a klobouk dolů před nimi. Jednou jsem točil scénu, kdy řídím a z auta mi vyskakují kolegové herci. Byl to docela hazard, soustředit se, nic nepokazit. To jsem se opravdu zapotil,“přiznal Filip.

Slunečná: Další žádost o ruku!

Video se připravuje ...

Skončí na vozíku

Tom ze Slunečné skončí na vozíku. „Pád nenechali scenáristé jen tak. Bude ještě mít pro Toma vážné následky,“ potvrdil deníku Aha! mluvčí televize Prima Josef Ducký.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.