Zpěvačka Petra Černocká (71): DRSNÁ SLOVA O BRATROVI! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Zpěvačka Petra Černocká (71): DRSNÁ SLOVA O BRATROVI!

Petra Černocká
Petra Černocká (Foto Aha! – Martin Přibyl, archiv P. Černocké)

Život svého bratra nesleduje, je pro ni tabu, a tak zpěvačka Petra Černocká (71) ani neví, že hudebník a hudební publicista Pavel Černocký (75) kandiduje do Rady České televize. Někdo tomu říká, že se sourozenci nenávidí, Petra nechce používat tak silná slova, ale říká: „Vůbec se nemusíme!“

Nicméně zpěvačka obdivuje kandidaturu bratra, který patřil v době rokenrolu k největším hvězdám a jako zpěvák měl kvůli podobě přízvisko český Mick Jagger. Černocký u nás také založil fanklub Elvise Presleyho a v roce 1967 se stal prvním diskžokejem v Československu. „Je neuvěřitelné, že někdo v jeho letech dokáže být ještě tak aktivní. To je vše, co vám k tomu mohu říct. S bratrem jsem se naposledy viděla před patnácti lety. My se nějak celý život nemusíme. To ale neznamená, že bych mu něco nepřála. Já jsem přející,“ svěřila Aha! zpěvačka, která si s Pavlem naposledy rozuměla, když jí bylo deset let.

Z jiného těsta

„A od té doby máme v zásadě pro t i - chůdné názory. Vlastně jsme si ani nikdy nevyšli vstříc. Jsme prostě každý naprosto z jiného těsta,“ komentuje. Začalo to všechno tím, že jim zemřela na vrozenou vadu srdce maminka a oni se potom nemohli shodnout v názoru na svoji macechu. „Bylo mi devět, když umřela maminka a rok na to se tatínek znovu oženil. Já jsem byla ráda, Pavel to ale špatně snášel. Stejně tak jsme měli rozdílný názor na svého nevlastního bratra,“ vzpomíná Černocká.

Hrátky s revolverem

Potom si Petra vzala za muže Jiřího Pracného a vztah s bratrem ještě víc zamrzl. „On v něm zalíbení nenašel. Byli to pro sebe cizí lidi. Možná, že on to bral, že jsem ho třeba definitivně opustila jako sestra, nevím. Mezi mnou a bratrem je to prostě takhle a jiné to už nebude, protože lidé se od základu nezmění,“ přemítá zpěvačka a zdůrazňuje: „Jsem ale ráda, že můj bratr dokáže být ještě tak aktivní. To já jsem o pět let mladší a tohle bych neuměla a ani necht ě l a . Vidíte , jak jsme každý jiný...“ A to vůbec nehovoří o pro mnohé kontroverzních názorech svého bratra. A o tom, k čemu se Pavel Černocký hlásí. Fotografie, která se objevila na sociálních sítích, mu zrovna parádu nedělá. Na triku ruské barvy, znak s orlicí, nápis AGENT KREMLU vyvedený v azbuce. A k tomu všemu si pohrává s revolverem...

Jak to chodí doma u Černocké a Pracného? Prozradí dnes v 7 pádech!

Video se připravuje ...

Koho by chtěl vyrazit?

Pavel Černocký, nominant Šance za návrat, který se dostal do užšího výběru kandidátů na nové členy Rady České televize, se netají antipatiemi vůči některým známým novinářům z veřejnoprávní televize. „Vadí mi rozežranost jejího vedení, vadí mi Dvořák, a hlavně pak vedení a velká většina redakce zpravodajství. I když i tady najdeme redaktory kvalitní, nepředpojaté, objektivní jako třeba David Borek. Těším se na dobu, kdy nové vedení televize vyrazí lidi jako Fridrichová, Šámal, Wollner a Rosí,“ řekl na adresu České televize Černocký loni v dubnu v rozhovoru pro parlamentnilisty.cz. Servítky si nebere ani vůči vévodkyni Meghan (39), manželce britského prince Harryho (36), princezně Dianě (†36) či americkému prezidentu Joe Bidenovi (78). O nových členech Rady ČT bude Sněmovna rozhodovat v dubnu.

Petra Černocká na pohřbu Vadima Petrova (†88): Patřila jsem do rodiny, naučil mě speciální recept

Video se připravuje ...

Co řekl ve Sněmovně

  • Chce se v radě věnovat především politické vyváženosti.
  • Aby nikdo nebyl preferován, ale ani ostrakizován. 
  • A prostor pro politické strany byl úměrný volebním výsledkům.



Přečtěte si
ivanak
23. 3. 2021 • 07:05

Přesně tak,i když mi připadá,že Černocká žije celý život pouze Saxanou.Má to štěstí,že dostala do vínku celkem nestárnoucí geny. A pár jejich již zapomenutých písniček málo koho oslovuje v dnešní době..

Uživatel_5514192
22. 3. 2021 • 17:27

Kdysi Bohatej mrdnikatel, nyní koncentráčnické číslo: Ano, pan bratr není žádnej pravdoláskařskej blbec

zdengregr
22. 3. 2021 • 16:31

Tak v každé rodině je "něco". Na svůj věk je to nevídaná kočka...

avina
22. 3. 2021 • 11:50

Když přijela v mladším věku,před 48 lety do našeho města- měla účast na koncertě ,velkou. V zákulisí bylo vidět její nervozitu, tiky.....trpěla vztahem.....Na pódiu nebylo nic poznat. Nyní je klidná.

deafista
22. 3. 2021 • 11:16

Pan bratr má velmi zdravé názory na ČT - v souladu s normálními občany. Paní Petra politice evidentně nerozumí a nestydaté dlouhodobé rozkrádání v ČT Dvořákem jí rozhodně nevadí! Velká škoda. Asi je zde na míste přísloví: Čí chleba jíš - toho píseň zpíváš.....

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.