Rodinné tajemství Václava Kopty: Dcera odmítla jeho jméno | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Rodinné tajemství Václava Kopty: Dcera odmítla jeho jméno

Kopta jí do kariéry nezasahuje.
Kopta jí do kariéry nezasahuje. (Foto Jan Strach 1st, Music by Leeloo)

Vyrostl mu doma skrytý talent. Václav Kopta (55), který se sám úspěšně živí i jako textař, je hrdý na dceru Janu (20). Rozhodla se zpívat a vydala svůj první singl. Nejenže od táty nechce ušlapávat cestičku, ale vystupuje pod pseudonymem Leeloo.

Studentka Pražské konzervatoře chce dobýt hitparády sama za sebe. Její fanoušci možná ani netuší, že je dcerou hvězdy ze Sněženek a machrů, který píše texty pro Martu Kubišovou (78), Anetu Langerovou (34) a další české zpěváky. „Neznamená to však, že bych se za své jméno styděla. Jsem hrdá na to, že jsem Koptová, ale jednoduše se mi k mé tvorbě, která je zatím celá v anglickém jazyce, nehodí. Leeloo je jméno postavy mého oblíbeného filmu Pátý element,“ vysvětluje Jana, která teď vydává svůj první singl i klip s názvem Botticelli Girl.

Její rozhodnutí respektuje i slavný táta. „Rozhodně to není tak, že bychom s tím doma měli problém, ona se za své jméno nestydí. Líbí se mi na tom, že ví, co chce, a koučuje si to sama. Nemám tendenci jí do toho zasahovat,“ řekl Aha! moderátor Peče celá země.

Máme rádi Česko: Praskne tajemství Václava Kopty!

Video se připravuje ...

„Sám jako muzikant můžu posoudit, že talent opravdu má, a navíc si jde svou vlastní cestou. Nechce po mně ani žádné textařské služby, sama si je píše, s manželkou jen s potěšením sledujeme, že snad vykročila pravou nohou,“ dodal. Klip ke své první písničce natočila na renesančním zámku Libochovice. „Je to místo, které mám ráda a které je spojeno s naší rodinou. Z jedné strany zámku stojí dům, kde se narodil můj pradědeček, spisovatel Josef Kopta, z druhé je naše bývalá chalupa, kam jsem jako malá hodně jezdila,“ dodává.

Smířený herec

Jana měla na nějakou dobu jako malá zpěv zakázaný kvůli vyřvaným hlasivkám. A rodiče si prý ani moc nepřáli, aby se stala zpěvačkou. „Vše se změnilo, když jsem v 5. třídě přišla do divadla Semafor na zkoušku představení Opera Betlém, kde hrál táta, no a pak i já,“ směje se Koptová.

Kopta s Macíkem v Karlos SHOW: Co mají společného a jak vnímají MMA?

Video se připravuje ...

 



Přečtěte si
mejlika
18. 3. 2021 • 15:16

Pan Kopta rozhodně ochlasta není a nikdy nebyl. Naopak vy to máte v hlavě vymetené

manunu
18. 3. 2021 • 12:18

Ewwa: Doplňte si znalosti, V. Kopta je úspěšný textař. Píše texty pro M. Kubišovou, L. Bílou, H. Zagorovou, L. Machálkovou, M. Rottrovou. Psal i pro K. Gotta a E. Pilarovou. Je spoluautor několika muzikálů. Svému otci Pavlu Koptovi určitě ostudu nedělá.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.