Valenta alias Franta z Ulice: Takový je v běžném životě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Valenta alias Franta z Ulice: Takový je v běžném životě!

Matyáš Valenta
Matyáš Valenta (foto Instagram)

Už ve čtyřech letech začal s herectvím a pomalu celý život strávil jako František Hrubý v seriálu Ulice. Jaký je Matyáš Valenta (24) v civilu? Co má rád a co dalšího na sebe vyzradil?

To, že je odlišný už své seriálové postavy, je vidět hned v několika ohledech. Největším rozdílem mezi Matyášem a Frantou je však v oblasti rodiny. Zatímco seriálový mladík je otcem už od 17 let, Valenta se do rodiny nehrne ani nyní ve svých 24 letech. „V takovém věku může být člověk jen těžko připravený nést zodpovědnost za dítě, většinou v sedmnácti nemá ani kompletní zodpovědnost sám za sebe. Na druhou stranu ale věřím, že se to dá zvládnout. Zvlášť s rodinou, jakou má Franta,“ nechal se slyšet herec.

Koníčky

„Mým nejdlouhodobějším koníčkem je ale asi Dungeons and dragons, což je hra postavená na vyprávění improvizovaných příběhů. Hraje se pomocí jednoduchých pravidel, pár kostek, tužky a papíru. Různé způsoby vyprávění příběhů mě provázejí jak v práci, tak ve škole i ve volném čase,“ pověděl Valenta super.cz.

Ulice: Karla si podá Tonyho a Máru

Video se připravuje ...

Vzdělání

Ačkoliv si herec vydělá krásné peníze v nekonečném seriálu TV Nova, věnuje se i divadlu a dabingu. To však bere jako těžkou disciplínu, jistější si je například ve studiu na vysoké škole. „Nemám formální herecké vzdělání a tenhle handicap mi stojí v cestě. Nejde jen o to se trefit postavě do úst, ale ještě k tomu něco hlasově zahrát, což je pro mě skutečně obtížné,“ dodal herec, který by měl zanedlouho dokončit studium na Filozofické fakultě UK.

Ulice: Dan a jeho láska

Video se připravuje ...



Přečtěte si
crossby66
29. 3. 2021 • 20:01

Takže v pohodě. Nejfrektovanější slovní spojení ve scénáři. Jak jednoduché a trapné.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.