Poslední role Chramostové (†92): Tři panáky na kuráž | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Poslední role Chramostové (†92): Tři panáky na kuráž

Na natáčení měla Vlasta speciálně upravené vlasy i líčení.  Kromě květiny dostala i tři panáky svého oblíbeného »vizoura«.
Na natáčení měla Vlasta speciálně upravené vlasy i líčení. Kromě květiny dostala i tři panáky svého oblíbeného »vizoura«.  (Foto ČT)

Moc se jí do toho nechtělo a asi věděla proč. Nakonec se Vlasta Chramostová (†92) přece jen nechala režisérem Jaroslavem Brabcem (66) přemluvit do roličky bytné na vozíku v šesté epizodě Zločinů Velké Prahy s názvem Zmizelá. Tři týdny po natáčení, 6. října 2019, legendární herečka bohužel zemřela.

Byla to její poslední šance vrátit se před kameru, byť jen na chvilku. „Když jsem Vlastě roli ve Zločinech Velké Prahy nabídl, byla v domově důchodců a trochu se upejpala. Že raději ne, že už na to nemá, že by už neměla a že celé herectví už uzavřela,“ prozradil Aha! Brabec.

S Chramostovou se loučil i Jan Potměšil: Na pohřbu nechyběl humor!

Video se připravuje ...

Přesvědčil ji mrtvý manžel

Nakonec rozhodl její zesnulý manžel, kameraman Stanislav Milota (†85). „Přesvědčil jsem ji tím, že jsem jí řekl, že tam je menší role přímo pro ni, a kdyby tady byl Standa, tak by jí sám řekl, že to pro něj musí udělat. Tak se mě zeptala, jestli si myslím, že by to Standa schválil, a hned si sama odpověděla, že asi jo,“ popsal režisér. Přestože se vážně nemocné herečce tři týdny po natáčení přitížilo, takže musela být převezena kvůli nachlazení do špitálu a pak zemřela, Brabec si žádné výčitky nepřipouští. Naopak je rád, že se stihla ještě vrátit mezi filmaře, kde to měla tak ráda.

Tři panáky na kuráž

„Bylo na ní vidět, že si to užívala. Když jsme skončili, dal jsem ji květinu a místo čaje nebo vody chtěla vizoura. Dala asi tři...“ prozradil režisér. „Rád na natáčení s ní vzpomínám. Bylo to opravdu roztomilé,“ dodal Brabec.

Blesk Podcast: Langmajer sexappeal z tlamy nevymaže, Plesl v roli exceluje, řekl režisér

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.