Dagmar Havlová – Petr Kostka: Nejdřív prudká hádka a pak... SKANDAL! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Dagmar Havlová – Petr Kostka: Nejdřív prudká hádka a pak... SKANDAL!

Dagmar Havlová
Dagmar Havlová (: Archiv)

PRAHA – Na pódiu Divadla na Vinohradech vedle sebe ve hře Chvíle pravdy excelují, v zákulisí však mezi nimi zuří boj plný nesnášenlivosti a sprostých výrazů. O kom je řeč? O hereckých legendách Petru Kostkovi (69) a Dagmar Havlové-Veškrnové (53)! Velké hádky mezi nimi odstartovaly už během zkoušek hry Chvíle pravdy, kterou se Havlová vracela na scénu po přestávce, kdy se věnovala povinnostem první dámy.

Každý měl totiž o pojetí představení značně rozdílné představy a Kostka měl údajně bývalou první dámu poučovat o tom, jak má správně hrát svou roli. Jenže pak se přihodilo něco, po čem mezi Kostkou a Havlovou začala nefalšovaná válka!

Po jedné z hádek během zkoušky měla rozčílená Havlová opustit jeviště. Kostka pak o ní následně pronesl na půl pusy několik hodně nelichotivých výrazů. Jenže zapomněl, že jsou stále zapnuté odposlechy, a tak šokovaná Havlová všechny jeho nadávky na svou osobu slyšela. O této vyhrocené historce jako první informoval deník MF Dnes. A potvrzují ji i lidé z divadla. „Po tomhle incidentu to vypadalo, že Kostka a Havlová už spolu na jedno jeviště nikdy nevylezou. Nakonec se ale umoudřili a se sebezapřením dozkoušeli,“ popisuje vyhrocenou atmosféru jeden z kulisáků vinohradského divadla.

Jaká slova Kostka na adresu Havlové utrousil, že ji natolik rozčílila? „To bych nechtěl přesně rozebírat, ale bylo to hodně nelichotivé přirovnání do zvířecí říše,“ přiznává zdroj.

Spory mezi dvěma hvězdami posléze potvrdil i ředitel divadla Martin Stropnický. „Divadlo je soutěžní prostředí, střety jsou žádoucí,“ řekl k tomu Stropnický a dodal: „Kdybyste viděli, jak se při zkouškách hádám já s Veronikou Žilkovou, tak byste si mysleli, že ji chci zastřelit.“

Hra Chvíle pravdy, ve které oba herci podávají excelentní výkon, pak na repertoáru málem skončila už krátce po premiéře. Na jednom z představení se totiž Havlová nepříjemně zranila na noze a hra se na čas nehrála. „Pan Kostka ale pak už stejně nechtěl v téhle hře pokračovat, i když paní Havlová byla už zdravá. Nakonec ho ale pan ředitel přesvědčil. I tohle o vzájemných vztazích mezi Kostkou a Havlovou leccos napovídá,“ uzavírá zaměstnanec divadla. Od té doby se Chvíle pravdy hraje dvakrát, maximálně třikrát do měsíce.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.