Otakar Černý (†77): NEJVĚTŠÍ TELEVIZNÍ POHŘEB! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Otakar Černý (†77): NEJVĚTŠÍ TELEVIZNÍ POHŘEB!

Rozloučení s Otou Černým proběhlo na Kladně.
Rozloučení s Otou Černým proběhlo na Kladně.  (LEGNER JAROSLAV / Sport)

Je skoro s podivem, že se včera o poledni nezastavilo sportovní vysílání České televize. Rozloučit se s bývalým šéfredaktorem Otakarem Černým (†77) přišli snad všichni, kteří zrovna na Kavčích horách nesloužili. Včetně kolegů, kteří ho zažili jako politického komentátora.

Byl jejich nadřízeným 11 let. A i když se největší poctou, jaké se redaktorům ČT mohlo od šéfa Černého dostat, stala hláška »bylo to blbý, maškaro«, představoval pro ně legendu, která jim i osm let po odchodu do důchodu dávala přísnou zpětnou vazbu na výkony na obrazovce. I proto se včera i přes přísná hygienická opatření dorazili rozloučit do kladenského kostela svatého Václava v tak hojném počtu.

A nebyly to jen persony sportovního kanálu jako Robert Záruba, Pavel Čapek či jeho nynější šéfredaktor Michal Dusík. Vdovu Milenu, syna Otakara a dceru Terezu přišli v těžkých chvílích hlubokého zármutku podpořit i generální ředitel České televize Petr Dvořák, moderátor Událostí Jakub Železný a také bývalá hvězda zpravodajství (nejen) veřejnoprávní televize Pavel Zuna. Vždyť to byl právě Otakar Černý, kdo na české obrazovky po revoluci přinesl politickou debatu v pořadu Co týden dal.

Robert Záruba na pohřbu Otakara Černého (†77): Vzpomínky na něj budou veselé

Video se připravuje ...

„Svým způsobem se stal nesmrtelným. Za svou někdy hřmotnou mluvou skrýval obrovské srdce, které nám všem bude scházet,“ vzpomněl fotbalový komentátor Pavel Čapek, který s Černým spolupracoval 38 let. „Měl jsem ho strašně rád, byl to takový táta ČT sport. Byl přísný, ale spravedlivý a totálně oddaný sportu,“ dodal Jiří Kejval, šéf Českého olympijského výboru. „Hlavu vzhůru, furt se de,“ říkával Otakar Černý, a kdyby mohl, určitě by to vzkázal i těm, kteří včera kvůli němu hlavu žalem klopili.

Bubílková na pohřbu chyběla: K usmíření nedošlo

Dva roky spolu ve federální době moderovali pořad »Co týden dal«, poté se rozešli profesně a nakonec i lidsky. Ke smíření mezi Otakarem Černým (†77) a Zuzanou Bubílkovou (68) nedošlo ani nad rakví. Po 18 letech, kdy se neviděli, moderátorka na rozloučení do kladenského kostela nedorazila. „My jsme kritizovali ministra, kterému dělal od roku 2000 mluvčího, a on si naše komentáře bral hodně osobně,“ vzpomněla Bubílková poté, co Černý před týdnem zemřel, a dodala: „Budu na něj vzpomínat jako na člověka s velkým smyslem pro humor.“

Celý článek naleznete v tištěné podobě deníku Aha! (23. 2.. 2021)

CELÝ ZÁZNAM: Poslední rozloučení s Otou Černým (†77): Záruba rozesmál pozůstalé!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
mbmb
23. 2. 2021 • 07:32

s podivem tlaci se komousi do kostelu ,svatby pohrby a krtiny

mbmb
23. 2. 2021 • 07:30

Prvni sit v CZ vznikla zalozenim KSC - maji skoly ,mista jako tenhle usislany a uprskany soudruh ucitel Vizaz dobra tak JZD a ne do TV .Clovek ani Einstein se neprosadi sedi vsude oni i jejich fagani.Odporny jako,hnus Vratik Mynar z Osvetiman,ale jak je cerveny tak ho brzy trefi slak. Rok zavreli ti mudrcove a znicili hospodarstvi a nic nevymysleli

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.