Zákulisí seriálu Zločiny velké Prahy: PODRAZ na Táborského | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Zákulisí seriálu Zločiny velké Prahy: PODRAZ na Táborského

Miroslav Táborský
Miroslav Táborský (CNC_Marek Pátek, Martin Hykl)

Jakmile mu režisér Jaroslav Brabec (66) nabídl roli policejního rady, mnul si ruce. Miroslav Táborský (61) si totiž myslel, že bude ve Zločinech Velké Prahy něco jako rada Vacátko v Hříšných lidech města pražského. Jenže po přečtení scénáře mu došlo, že to byla tak trochu habaďúra!

Kdo by nechtěl hrát charismatického šéfa prvorepublikové mordparty, kterému neunikne ani ten nejrafinovanější zločinec. Tak nějak si herec představoval postavu vrchního komisaře, kterou mu svěřil režisér.

Objeví se a hned zmizí

„Nejdřív jsem zajásal, když mi řekli policejní rada. To pro mě vždycky byl Vacátko a říkal jsem si – jé, tak to by se mi líbilo!“ přiznal Táborský v pořadu Sama doma. Jenže... „Pak jsem zjistil, že se toho vyšetřování sám nezúčastní. Vždycky jenom přijede zahasit nějaký problém a zmizí. V seriálu je to nadřízený vrchního inspektora Budíka, spíš taková kancelářská myš,“ posteskl si herec.

Miroslav Táborský v novém filmu Případ mrtvého nebožtíka: Zranil se kvůli kolegyni!

Video se připravuje ...

Naběhl si dvakrát

Nakonec ale na nabídku přece jen kývl. „Ale moc rád jsem se toho zúčastnil, protože mám moc rád dobovky. Že se dostanu do míst, kam se normálně nedostanu, jezdí se starými auty a je tam kultura toho oblečení,“ liboval si Táborský. Vynachválit si nemohl ani scénáře: „Moc se mi líbily, protože jsou napsaný podle skutečných případů, velmi starých, jak je patrno z dobového zakotvení celého seriálu, proto mi připadaly takový autentický a zajímavý...“ prohlásil herec. Jenže i tady si naběhl! Sami tvůrci totiž přiznávají, že všechny případy jsou fikce. „Není to historie, ale spíš současnost,“ potvrdil Aha! režisér Jaroslav Brabec (66).

Více o seriálu najdete v tištěném vydání pondělního Aha!

 

Rozhovor s Miroslavem Táborským: 

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.