Smrt Jaromíra Joo (†65): Šelmu covid-19 už nezkrotil! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Smrt Jaromíra Joo (†65): Šelmu covid-19 už nezkrotil!

Principál Jaromír Joo (†65) zemřel po boji s covidem.
Principál Jaromír Joo (†65) zemřel po boji s covidem. (Cirkus Jo-Joo)

Černým dnem pro cirkusy se stala sobota 20. února. Po těžké nemoci zemřel ve věku nedožitých 66 let slavný principál a cvičitel zvířat Jaromír Joo. Světově proslulého milovníka šelem zabil podle blízkých koronavirus.

Stále tomu nemůžeme uvěřit. Všichni jsme do poslední chvíle věřili, že se postaví na nohy,“ řekla deníku Aha! manažerka cirkusu Jo-Joo Lenka Gregorová. Muž, jenž vycvičil řadu šelem, tuhle potvoru zkrotit nedokázal. Jaromír Joo onemocněl covidem po Novém roce. Vše nasvědčovalo tomu, že se uzdraví. Pak se však jeho stav začal zhoršovat a zhruba před dvěma týdny byl hospitalizován v kritickém stavu v nemocnici na Bulovce v Praze.

„Personál nemocnice pro něj dělal vše možné i nemožné, aby ho zachránil. Bohužel, v sobotu náš principál odešel do cirkusového nebe,“ konstatovala smutně manažerka Gregorová a dodala: „Věřím ale, že to tam nahoře teď pořádně rozsvítil. On byl vždycky veliký showman, takže teď je tam v tom nebeském šapitó určitě pořádná zábava.“

Legenda světa zvířat

Jaromír Joo byl sedmou cirkusáckou generací slavného jména a legendou cirkusového světa. Po sametové revoluci založil vlastní cirkus Jo-Joo, v němž svou práci zasvětil koncepčnímu tréninku zvířat, především šelem. Ty byly jeho životní láskou, není tajemstvím, že s nimi dokonce i spával v jedné posteli. Neměl rád výraz krotitel, sám sebe považoval spíše za trenéra zvířat, přičemž při výcviku vždy razil metodu cukru a trpělivosti. Říkával, že zvíře nemůžete uhodit, protože si to bude pamatovat.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.