Velké loučení s Maciuchovou (†75): Havlová utekla z kostela! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Velké loučení s Hanou Maciuchovou (†75): Havlová utekla z kostela!

Hana Maciuchová
Hana Maciuchová (Foto Aha! – M. Pátek, M. Hykl, ara)

Nechtěli ji nechat odejít bez rozloučení! Herečtí kolegové a přátelé přišli dát poslední sbohem Haně Maciuchové (†75), která 26. ledna podlehla rakovině slinivky. Dagmar Havlová (67) přispěchala mezi posledními, ale nevydržela ani do konce mše a se slzami v očích z kostela utekla jako první.

Pro bývalou první dámu nebyla Maciuchová jen kolegyně, ale především kamarádka. V kostele si potichu přeříkávala motlitby a nechala téct slzy po tváři. Pro hostii si ještě zvládla dojít, ale před koncem poslední modlitby už Dagmar emoce přemohly a musela z kostela utéci. Tak těžké pro ni bylo loučení s Hanou Maciuchovou.

Navždy přišel dát své Anče sbohem i »Kuba« Satoranský (81). „Budu na ni vzpomínat věčně,“ řekl Aha! před začátkem zádušní mše. Přes slzy neviděla Hančina sestra Silvie Marková, pro kterou bylo loučení asi nejbolestivější. Sestře dávala sbohem už podruhé... Z hereckých kolegů Haničku vyprovodil Petr Kostka (82) s Carmen Mayerovou (76), Jitka Schneiderová (47) nebo Václav Vydra (65) s Libuší Švormovou (85).

Golda se vrátila do života Artura! A Maciuchová pohřeb nechtěla, kolegové se s ní i tak rozloučili!

Video se připravuje ...

Proč zrovna kostel sv. Ludmily?

Nejenže stojí přímo naproti vinohradskému divadlu, kde Hana hrála 50 let, ale navíc tam Simona Postlerová (56), která mši zorganizovala, zná kněze Jakuba Berku. V roce 2016 celebroval zádušní mši za jejího muže, kytaristu Zdeňka Hráška (†62), kterého stejně jako Maciuchovou zabila rakovina.

Navždy Anče

Rodina se s Hanou Maciuchovou rozloučila 1. února v Olomouci. Na poslední cestě do uměleckého nebe ji vyprovodila hudba z Krkonošských pohádek, ve kterých ztvárnila roli Anče. Hudba se tehdy linula z amplionů po celém městě. „Chtěli jsme, aby si v den posledního rozloučení tuto velkou osobnost připomnělo i město,“ řekl náměstek olomouckého primátora Martin Major.

Poslední vystoupení Maciuchové (†75): Takhle se loučila ve Viole! Už nejsem pánem svého času...

Video se připravuje ...



Přečtěte si
mbmb
19. 2. 2021 • 09:58

takove mrazy a nikdo nema kozene rukavice-muzi si pazoury strkaji do kapes,lyzarske cepice nikoliv klobouk a svetle kalhoty !!! mozna kapsace pod kabatem ,zkratka elegantni na hovado.na pohreb vzdy bila kosile ,cerna kravata ,klobouk ,rukavice to vedel kazdy sedlak !!!! Ale nasi lyzari a plazovi krasavci ne. Je to cirkus v Praze

mbmb
17. 2. 2021 • 06:59

Jako sraz bezdomovců Vydra v croksech nezklamal !!??

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.