Poslední sbohem Hrycovi (†71) z Ulice: Už má datum pohřbu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Poslední sbohem Hrycovi (†71) z Ulice: Už má datum pohřbu

Andrej Hryc s dcerou Wandou Adamik Hrycovou.
Andrej Hryc s dcerou Wandou Adamik Hrycovou. (Foto: profimedia.cz, archiv)

Nechtějí z toho dělat rozloučení jen pro pár vyvolených. Rodina zesnulého Andreje Hryce (†71) by na pohřeb ráda pozvala i hercovy přátele. Kvůli vládním opatřením na Slovensku ale neví, jestli to bude možné. Dcera Wanda (43) už nicméně zveřejnila datum.

Nebyl to žádný »herecký zajíc«, ale filmový i televizní bard, který natočil stovky snímků a na plátně se objevil už v roce 1970. Českým divákům byl znám třeba ze seriálu Ulice nebo z filmů Bathory, Příběh kmotra či Kamarád do deště. Za léta před kamerou si tak udělal řadu kamarádů a známých, kteří ho v posledních měsících obdivovali i kvůli tomu, jak bojoval s agresivní leukemií. Rodina se proto rozhodla nerozloučit se s ním jen v tichosti v kruhu rodinném, ale přizvat všechny, kteří by mu chtěli vzdát hold.

Video s Hrycem najdete zde:

Video se připravuje ...

„Nevím, jaká budou platit protipandemická opatření, ale pokud to bude možné, rádi vás tam uvidíme. Když se vám to nepodaří, budu vděčná, když si na něj ten den aspoň vzpomenete a zapálíte mu na jeho poslední cestu svíčku,“ vzkázala dcera Hrycovým přátelům. „Rozlučka s mým tatínkem bude v úterý 16. února v 13:15 v bratislavském krematoriu,“ dodala. Právě koronavir mu komplikoval i samotnou léčbu. Po nástupu do nemocnice v ní musel být 60 dní a nemohla za ním ani rodina. Lékaři se mu snažili zachránit život i transplantací kostní dřeně, pravidelnou výměnou krve a chemoterapií. Herec tak zhubl 60 kilogramů. Nic bohužel nepomohlo. Zemřel 31. ledna nad ránem.

Video s Hrycem najdete zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
stoura
8. 2. 2021 • 06:53

Proč se tady nadělá s tím slovenským hercem tolik obstrukcí?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.