ový krimi seriál ze staré Prahy: Zločiny a Bartoškův kocour | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Startuje nový krimi seriál ze staré Prahy: Zločiny a Bartoškův kocour

Seriál Zločiny Velké Prahy
Seriál Zločiny Velké Prahy (Česká televize)

Dnes večer přichází na obrazovky České televize nový seriál Zločiny Velké Prahy. Deset dílů, sto třicet natáčecích dnů, ústřední trojice kriminalistů, kteří v každé epizodě vyřeší jeden případ. Další adept na velkou sledovanost. Dobové kriminálky totiž odjakživa táhnou...

Diváci je milují. Četníci, detektivové, Vacátko, mordparta, podsvětí a jeho zločiny... Romantické obrázky první republiky, sentiment, muži zákona jako by byli jediní, kdo vnášejí do té idylky dramatický prvek. V nejrůznějších obměnách se na obrazovky pravidelně vracejí. 

Novinka, která sází nejen na zajímavé kriminální případy, ale také na ústřední trojici detektivů – inspektory Hynka Budíka (Jaroslav Plesl), Rudolfa Havlíka (Jiří Langmajer) a benjamínka Martina Nováčka (Denis Šafařík), kterým šéfuje policejní prezident v podání Jiřího Bartošky. „Vzhledem k tomu, že Jaroslav Plesl má část jména shodnou s Jaroslavem Marvanem, tak je to určitá záruka úspěchu,“ vysvětloval v nadsázce režisér Brabec, proč se rozhodl právě pro Plesla. Legendárního radu Vacátka mají všichni na paměti. Nový seriál startuje rokem 1922, v roce, kdy vznikla takzvaná Velká Praha a k centru města se připojily Dejvice, Břevnov, Smíchov, Karlín, Nusle a další čtvrti. Kriminalista Budík se dočká povýšení – a s ním mu tento rajón spadne do klína. 

Těšíte se na nový seriál? Přicházejí Zločiny Velké Prahy

Video se připravuje ...

JIŘÍ BARTOŠKA: Policejní prezident

„Moje postava? Mohla by mít o pár kilo méně, ale na první pohled nikdy nedejte. A proč je detektivka populární? Řekl bych, že český národ rád z křesla pozoruje, jak za něj vraždí někdo jiný a někdo jiný to vyšetřuje.“

Seriál Zločiny Velké Prahy

Víte, že...
...policejní prezident v podání Jiřího Bartošky žije v seriálu s kocourem, který se jmenuje Arnošt? Jméno dostal podle skutečného hercova psa, ale původ má ještě zamotanější. „Můj jezevčík dostal jméno Arnošt podle Goldflama, takže příběh kocoura má poměrně dlouze rozvětvený strom,“ říká herec.

Více o seriálu najdete v tištěném vydání Nedělního Aha!

Langmajer zveřejnil video a ukázal vše! A tajemství Bohdalové: Patří do rodiny známého

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.