Nový seriál ČT Kukačky: Malé podvody na diváky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Nový seriál ČT Kukačky: Malé podvody na diváky!

Seriálová Tereza a Martin vychovávají autistického syna Kubu.
Seriálová Tereza a Martin vychovávají autistického syna Kubu. (Foto ČT)

To, co na obrazovce vypadá jako skutečnost, je jen šikovně poskládaná iluze. Režisér Biser Arichtev (44) musel kouzlit i v Kukačkách. Deník Aha! zjišťoval, co je v seriálu o záměně dětí v porodnici pravda a v čem tvůrci diváky tak trochu »lakovali«.

Když Holcovi (Sabina Remundová a David Novotný) slaví Tomášovy narozeniny nebo Kadlecovi (Marta Dancingerová a Marek Adamczyk) uspávají Jakuba v dětském pokojíčku, vypadá to, jako by se natáčelo ve skutečném domě či bytu. Chyba lávky! Autoři projektu prozradili, že pokud jde o interiéry, natáčeli v kulisách. Vnitřní části hlavních dekorací, domů a bytu hlavních postav byly postaveny v ateliérech ČT. Pro exteriéry si pak vyhlédli různá místa v Praze a okolí, např. Klánovice či Hradové Střimelice. Motokrosové závodiště bylo na Slapech. Vymyšlené je i městečko Hranice, kde žijí Holcovi.

Malý kaskadér

Zapotřebí bylo najmout i kaskadéry. Seriálový Tomáš Theo Schaefer (8) miluje motorky a už v útlém věku jezdí motokros. „Jsem asi stejně divoký a rád sportuju. Motokros sice nedělám, ale líbilo by se mi to. Mám rád všechno akční,“ řekl dětský herec. Štáb mu ale musel sehnat dubléra, protože nemohl riskovat zranění. Na place ho zastoupil devítiletý Vojtěch Kuthan, který opravdu závodí.

7 pádů: Trápení Blanarovičové, svádění Novotného i hazard fotbalové legendy Vízka

Video se připravuje ...

„Ve druhém díle jsme měli profesionálního motorkáře. Když předváděl akrobatický prvek a skákal, tak se mu to nepodařilo a spadl. V tu chvíli celý štáb oněměl, vedle mě stál tatínek toho kluka,“ prozradil režisér Biser Arichtev (44). „Naštěstí se začal hýbat a pomalu se zvedl a vůbec nic se mu nestalo. Celé to trvalo asi pět vteřin, ale v tu chvíli jsem se hodně bál,“ dodal režisér.

Předstíraný Asperger

Ve třetím díle, který se vysílá dnes večer na ČT1, se diváci dozvědí více o tom, že malý Jakub má Aspergerův syndrom, tedy formu autismu. Viktor Sekanina (7), který náročnou roli musel zahrát, ale poruchu autistického spektra nemá. „Musel jsem točit záchvaty. Pomáhala mi poradkyně na Aspergerův syndrom a taky mi něco říkala mamka,“ popsal dětský herec.

Těhotná Arichteva řekla, jaké jméno dítěti vybrala: Tvrdá konkurence pro Bagárovou!

Video se připravuje ...

Nezdolný Kostka

Jakubova pradědečka hraje Petr Kostka (82), který si role pečlivě vybírá a do seriálu se nežene už vůbec. Před Kukačkami naposledy kývl na Svatby v Benátkách, to už je ale projekt starý 7 let. „Setkání s ním na place by vás možná překvapilo. Umdlévali jsme horkem, unavení z brzkého vstávání a z celodenního natáčení, pan Kostka se ale smál, vyprávěl jednu historku za druhou,“ popsala Sabina Remundová (48) alias maminka Olga.

 



Přečtěte si
Eva Korotvičková
14. 2. 2021 • 15:59

Nikdo vás nenutí.Koukejte do zrcadla

Eva Korotvičková
14. 2. 2021 • 15:55

Je to velmi zdařilé,děti jsou fantastické a p.Remundová mile překvapila.Je uvěřitelná a hraje dobře .Díky za to.

manunu
25. 1. 2021 • 06:59

travina: Samozřejmě, že Sabina Remundová je celá maminka a jak píšete, má i stejný hlas. Někteří zdejší diskutující si na diskusích v bulváru léčí své komplexy. Považují to za hrdinství, někoho stále urážet, napadat a psát lži. Jsou to chudáci, spíš k politování. Vyhovuje jim vystupovat anonymně.

Alva
23. 1. 2021 • 21:34

Píši, že strach měla z konkurzu, ovšem nevím,jak ji mohli vybrat,je to hrůza.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.