Prymula mluví o dubnu! Zbavíme se konečně roušek? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Prymula mluví o dubnu! Zbavíme se konečně roušek?

Roman Prymula v Epicentru Blesk Zpráv hovořil o současné epidemické situaci, očkování a prozradil i jak moc ho poslouchá premiér Babiš i zda si vyčítá Vyšehrad?
Roman Prymula v Epicentru Blesk Zpráv hovořil o současné epidemické situaci, očkování a prozradil i jak moc ho poslouchá premiér Babiš i zda si vyčítá Vyšehrad? (Blesk:Jakub Poláček)

Nejdůležitějším faktorem je momentálně to, jak bude postupovat vakcinace. Poradce premiéra Andreje Babiše (66) a bývalý ministr zdravotnictví Roman Prymula (56) nastínil možné scénáře následujících měsíců. Ty už by mohly vypadat o poznání lépe.

Podle exministra zdravotnictví zůstávají evropské státy raději opatrné, a to minimálně do doby, než v Evropě nastoupí teplejší počasí. „Někdy do března, počátku dubna není asi možné očekávat nějaké výraznější rozvolnění, a to ani ve smyslu, že by se už nepoužívaly roušky,“ uvedl Prymula pro Novinky.cz.

Vše závisí na průběhu vakcinace a možnému antigennímu testování před různými událostmi, pokud se prokáže negativní výsledek. Na odložení roušek budou však muset lidé podle slov poradce premiéra počkat do velkých prázdnin. „Postupně je asi budou nosit lidé, kteří budou chtít eliminovat to riziko nákazy, nenechali se očkovat nebo nemohou se nechat očkovat. Ale myslím si, že už to skutečně nebude ani zdaleka v takovém masovém měřítku, jako tomu je teď,“ prozradil Prymula.

Prostor X: Rozhovor s Romanem Prymulou

Video se připravuje ...

Ačkoli se situace oproti předchozím týdnům lepší, podle exministra se stále nedostatečně testuje. Momentálně se provede 50 až 70 tisíc antigenních testů denně, což je podle Prymuly žalostné číslo. „Je to stále nedostatečné. Pokud se na to podíváme z toho úhlu pohledu, že chceme tu společnost začít otevírat, a pokud chceme spustit nějaké aktivity, tak tady by se mělo prostě testovat více. Odhaduji, že by bylo potřeba dělat minimálně 200 tisíc testů denně,“ přiznal Prymula.

Sport a kultura už v únoru, dává naději Prymula. S omezením na 15 kilometrů od domu narazil

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.