Slunečná slaví rok: Co všechno se seběhlo? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 17. dubna 2024

Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie

Slunečná slaví rok: Co všechno se seběhlo?

Slunečná stále jede!
Slunečná stále jede! (TV Prima)

Během pár dnů si podmanila obrazovku. Slunečná, která se poprvé vysílala na Primě 11. 1. 2020, nabídla divákům pro změnu český venkov a mnoho podob lásky. Odměnou je více než milionová sledovanost seriálu každé úterý a čtvrtek. Diváci si zatím užili tři svatby a všechno to začalo jedním funusem.

Otce Popelku, jehož smrtí se děj otevírá, si zahrál Ota Jirák (71). Role mu přesto poskytla slušné vyžití, protože se pak zjevuje dceři Týně v podání Evy Burešové (27) i po smrti a dává jí cenné rady. Když musel herec dlouho ležet před kamerou v rakvi, zřejmě pohodlně vystlané, v pohodě usnul, což u kolegů vzbudilo značné veselí. Dlouho dopředu domluvená veselka neklapla. Eva Burešová si coby Týna Štěpána v podání Jana Plouhara (38) nevzala.

Naopak vzala nohy na ramena a prchla. Už milovala jiného. Postupem času šel Štěpán k oltáři s její seriálovou sestrou Sylvou, kterou hraje Bára Jánová (31). Třetí svatba byla taky komplikovaná. Julča, tedy Lucie Polišenská (34), řekla své »ano« zvěrolékaři Martinovi, kterého hraje Martin Sitta (52), až na druhý pokus. „Byly připraveny sedmery svatební šaty, tři pánské obleky a šest kytic – pro každou nevěstu raději hned dvě!“ prozradil Aha! zdroj ze štábu.

Slunečná v číslech:

65 hlavních postav, včetně dětí, se v seriálu zatím vystřídalo 285 epizodních rolí (199 mužských, 57 ženských, 8 dětí, 11 kaskadérů - rváčů a jezdců na koni a 10 profi zpěváků) 230 natáčecích dnů za rok.

Slunečná: Roza a Profesor

Video se připravuje ...

Škoda rány

Plné ruce práce mají kaskadéři. Hlavně Petr Drozda (68). Musí na place hlídat, aby si hvězdy ve svém nadšení skutečně neublížily. Bojovnou náladu předvedla například Dana Batulková (62) a její seriálový syn Jan Plouhar, který vystartoval po Marku Lamborovi (26). Plouhar taky vlepil facku své seriálové manželce Sylvě.

Hořela nejen srdce

Požár seníku se připravoval obzvláště opatrně. Přesto měla Eva Burešová coby Týna, kterou musí zachránit její hrdina Janek Linhart, před ohněm velký respekt. „Nenechala jsem se zastoupit kaskadérkou, ale přistavená sanitka mě trochu zneklidňovala,“ přiznala po natočení obrazu herečka.

Nazpívali hymnu

Přes léto vznikla i nová hymna pro fanoušky seriálu – Slunečné léto, o kterou se autorsky postaral Roman Tomeš (32). Song nazpívalo 15 herců ze seriálu. Ústředními hlasy jsou Bára Jánová, Marek Lambora a Eva Burešová, které krásně doplnili Tereza Brodská, Lucie Benešová, Václav Knop, Jan Šťastný, Filip Blažek, Dana Batulková, Lucie Polišenská, Natálie Grossová, Ondra Pavelka, Pavla Tomicová a Markéta Chládková.

Pro skalní fanoušky

Vznikla i knižní podoba seriálu, o kterou se postaral scenárista René Decastelo (47). „Kniha je víc zaměřená na příběhy hlavních hrdinů. A na rozdíl od seriálu se může také víc věnovat vnitřním pocitům postav, takže tu čtenáři najdou to, co nemohlo být v seriálu vysloveno. Samozřejmě jsou v knize navíc i věci, které musely být ze seriálu z časových důvodů vystřiženy,“ popisuje Decastelo.

Finále Slunečná 2020

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.