Vdova po Waldemaru Matuškovi Olga: DVA ROKY MU NEBYLA NA HROBĚ | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Vdova po Waldemaru Matuškovi Olga: DVA ROKY MU NEBYLA NA HROBĚ

Matušková s milovaným Waldou, který zemřel v roce 2009.
Matušková s milovaným Waldou, který zemřel v roce 2009. (Archiv Blesku a Olgy Matuškové)

Hrob svého milovaného muže Waldemara Matušky (†76) navštívila vdova Olga (72) naposledy v roce 2019, což už jsou téměř dva roky. O místo posledního odpočinku legendárního zpěváka je ale díky divadelníkovi Petru Krarochvílovi (69) stále skvěle postaráno.

Kolikrát už měla zakoupenou letenku z Florida, korona ale let pokaždé překazila. „Je to snad vůbec poprvé, kdy jsem se víc než rok nedostala do Prahy. Ještě že tam mám pořád dobré přátele, kteří zajdou za Waldou na Vyšehrad a dají čerstvé kytičky. Jsem jim za to moc vděčna,“ svěřuje Aha! Matušková.

Nikdy nezapomeneme

A pak zdůraznila: „Bez přátel a kamarádů se nedá žít. To, co pro Waldu udělal Petr Kratochvíl a taky Kristian Kodet, to jim nikdy s Waldíkem nezapomeneme.“ Kratochvíl, expartner zpěvačky Lucie Bílé (54) a otec jejího syna Filipa (25), se s Waldou sblížil v USA, kam emigroval s Černým divadlem Jiřího Srnce. „Petr měl Waldu moc rád. Často jsme se vídali, když si s Luckou pořídil dům na Floridě. Oni byli poblíž Miami a tam jsme byli s Waldou auťákem od nás z Mexického zálivu prakticky za chvíli,“ vzpomíná Olga.

To ne, říká o muzikálu o Matuškovi (†76) vdova! 

Video se připravuje ...

Na 30 let dopředu

Když legendární zpěvák zemřel, Kratochvíl se mu v Praze postaral o krob. „Nejen, že doslova vyběhal místo na Vyšehradě, kde nebylo místo. On ale hrobku z růžového kamene a mramoru, kterou navrhl Kristian, i zaplatil,” komentuje Matušková s tím, že expartner Bílé se o pronájem hrobu a všechny služby finančně postaral na 30 let dopředu. „Takže je hrob pravidelně udržován, čištěn, vánočně nebo velikonočně zdoben, aniž bych se o to zasloužila. A Petr mi vždycky nebo Kodetovi zašle fotografie hrobu, abych byla v pohodě,” podotýká Matušková.

Vánoce bez syna

Nejkrásnější svátky v roce Olga strávila poprvé bez syna, který žije v New Yorku. U štědrovečerního stolu zato nechyběl její přítel Jiří Planner (85), který se za Olgou na Floridu přistěhoval z Los Angeles. „Vánoce jsme měli krásné, ale tak málo nás u stolu ještě nikdy nebylo. Nemohl přiletět Waldík, nebyli s námi Kodetovi... Jen my dva s Jirkou a teta Líba. Ale i tak jsem zase uřízla na zahradě stromeček, ozdobila ho a Jiří postavil Betlém, který kdysi vyřezal jeho tchán. Líba jen zadělávala jedno těsto za druhým a já je ujídala, takže radši dělala hned dvě dávky. Asi teď musím na dietu,“ směje se Matušková.

Přiletí až za rok?

Vdova marně doufala, že do Prahy přiletí v lednu na premiéru muzikálu Láska nebeská z Matuškových hitů. Covid ale zhatil i to. „Nezbývá než doufat, že budu moci být v Praze v roce 2022, kdy bude mít Walda nedožité devadesátiny a bylo by záhodno pořádně zavzpomínat,“ dodává Olga.

Ivanka Devátá po mrtvici ochrnula! A Matušková přiznala nového muže

Video se připravuje ...



Přečtěte si
-bello-
11. 1. 2021 • 00:15

Je úplně jedno, jestli lítá na hrob , nebo ne.Matušku jí to nevrátí, tak co!Taková Gregorová na hrobě Brzobohatýho skoro stepovala a sotva jí kdo věřil, že po něm teskní.
Kristiána Kodeta já beru jako děsnýho sebestřednýho vola a ten náhrobek, když jsem uviděla , tak jsem si řekla, ježíšikriste, kdo tohle tady naplácal! Je hnusný! A Kratochvíl je dle mého blbec taky.Nesnáším ho a nevím, proč utrácel na Matušku a nevím, proč mu vyběhával Vyšehrad.
Ebenova rodina tam má zajímavý náhrobek.

mbmb
10. 1. 2021 • 19:00

spis mu pokazila duety nebot neumi zpivat ale vsichni olince lezli do zadku,ja vidim stastneho waldu s muzou

ivanak
10. 1. 2021 • 13:38

No má to trochu z ruky,ale mohla si ho nechat v milované Americe..

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.