Nový seriál Kukačky: Čím byl inspirován? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Nový seriál Kukačky: Čím byl inspirován?

Seriál ČT Kukačky o záměně dvou novorozených holčiček.
Seriál ČT Kukačky o záměně dvou novorozených holčiček. (Blesk)

Po šesti letech, kdy považovali svého syna za vlastního, se dozvědí, že nejsou jeho biologičtí rodiče. Režisér Biser Arichtev (44) natočil seriál Kukačky o záměně dětí v porodnici. A to podle scénáře Jana Coufala (42), který se nechal volně inspirovat případem z třebíčské porodnice.

Nechají si udělat DNA testy, aby vyloučili, že jejich syn Tomáš má po nich dědičnou chorobu. To, co Karel (David Novotný) a Olga (Sabina Remundová) zjistí, ale otřese celou jejich rodinou. Šestiletý chlapeček není biologicky jejich syn. Totéž musí řešit Tereza (Marta Dancingerová) a Martin (Marek Adamczyk) Kadlecovi, kteří si s nimi ve špitálu omylem zamění dítě. Syn Jakub trpící aspergerovým syndromem není jejich.

Zamotaný příběh pohnul i herci, kteří přímo nehráli obelhané rodiče. Skoro každý si položil otázku, co bych dělal kdyby... „Není to jednoznačné. Kdyby se to stalo mně, vůbec nevím, jak bych se zachovala. Je to opravdu strašné. O roli jsem začala přemýšlet hned, jak jsem ji dostala. Žádný úhel není dobrý ani špatný,“ popsala deníku Aha! své pocity Veronika Freimanová (65), která hraje jednu z babiček. Příběh je přitom jako vystřižený z příběhu zaměněných holčiček Nikolky (14) a Veroniky (14), k němuž došlo v prosinci 2006 v třebíčské porodnici. I když se to tenkrát seběhlo celé trochu jinak. Do jednoho z tatínků rýpali v hospodě štamgasti, že se mu dcera vůbec nepodobá, proto si nechal udělat DNA testy a na přelomu září a října 2007 vyšlo najevo, že se personál v porodnici dopustil osudové chyby. Děti jim omylem vyměnil.

7 pádů: Trápení Blanarovičové, svádění Novotného i hazard fotbalové legendy Vízka

Video se připravuje ...

Rodiny se nakonec rozhodly udělat výměnu a předat si biologické potomky. Poté se navštěvovaly, aby o kontakt nepřišly úplně. „Nic pěknýho to nebylo. Rozlepíte obálku a na papíře stojí, že Nikolka není vaše dcera. To byla fakt studená sprcha,“ popisoval pro iDnes.cz jeden z dotčených otců. Jak téma uchopil režisér Biser Arichtev, který je podepsán i pod seriály Vyprávěj či První republika, můžete sledovat už dnes od 20.10 na ČT1.

Poslední scéna a konec. Veronika Arichteva se loučí se Slunečnou

Video se připravuje ...

Těhotná manželka

Tohle natáčení mělo pro režiséra i osobní rozměr. První klapka totiž padla zrovna v době, kdy jeho žena Veronika Arichteva (34) zjistila, že čeká miminko. Biser to bral s klidem. „Teď je to pro mě taky zrovna téma. Doufám, že to nedopadne stejně,“ smál se v době natáčení. V září 2020 se jim narodil syn Luka, který je věrná kopie tatínka.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.