Bolest Dominika Haška: Zemřel jeho spasitel | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Bolest Dominika Haška: Zemřel jeho spasitel

Dominik Hašek
Dominik Hašek (Archiv deníku Sport)

Hodně smutná zpráva zasáhla před startem nové sezony kanadsko-americkou NHL. Ve věku 86 let zemřel slavný kouč a manažer John Muckler.

Na šedovlasého stratéga vzpomíná s láskou hodně hokejistů, nejvíce však zřejmě Dominik Hašek (55). „John byl člověk, především kvůli němuž jsem se v NHL prosadil,“ vypráví český gólman pro Aha!. V roce 1992 se totiž Muckler, který viděl jeden Haškův povedený zápas v play off, postaral o jeho výměnu z Chicaga do Buffala! „Nastartoval tím moji kariéru v NHL. Pak jsem dostal příležitost v brance, vypracoval jsem se na post prvního brankáře… Prostě nebýt jeho, moje kariéra se vyvíjela úplně jiným směrem,“ vzpomíná »Hašan«, kterému Muckler pomohl také v roce 2005.

„Díky tomu, že mě tehdy podepsal v Ottawě, tak mi pomohl prodloužit kariéru o další čtyři roky,“ kýve Dominik hlavou. „Tehdy už byl na pozici generálního manažera, takže jsme se potkávali daleko méně, ale na mužstvo měl pořád velký vliv. A naposledy jsem ho viděl v Síni slávy, kam přiletěl, když mě přijímali,“ šátrá v paměti. A jaký byl vlastně Muckler kouč? „Jako cukr a bič. Když měl dobrou náladu, tak byl hodný, ale když jsme nehráli podle jeho představ, tak pořádně zařval a nemohli jsme jít domů, než nám to všechno vyříkal,“ usmívá se Hašek.

»Dominátor« se za něj postavil a… Dva měsíce na mě bučeli!

Johnu Mucklerovi (†86) vděčí za mnohé. Když se proto proti němu v roce 1997 obrátila kabina i kouč Ted Nolan, Dominik Hašek se za tehdejšího manažera Buffala postavil! A od fandů to tvrdě schytal… „Muckler s Nolanem spolu vůbec nevycházeli. Nekomunikovali, a když už jeden řekl něco do novin, ten druhý řekl přesný opak. A ta atmosféra se přenášela do kabiny,“ líčí Hašek. A zatímco hráči byli většinově za trenérem Nolanem, Hašek jako jeden z mála držel basu s Mucklerem. „Nakonec to v Buffalu odnesli oba dva. Ale diváci, kteří byli na straně kouče, mi to dávali asi dva měsíce dost najevo bučením,“ usmívá se »Dominátor«, jenž si stejně nakonec publikum skvělými výkony podmanil.

KARLOS SHOW: Vémolu „buzeroval“ Bart Simpson. Hašek mluvil o kandidatuře

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.