Yvetta Simonová (92): TĚŽKÝ BOJ SE SAMOTOU! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Yvetta Simonová (92): TĚŽKÝ BOJ SE SAMOTOU!

Simonové se stýská i po zpívání.
Simonové se stýská i po zpívání. (Foto Aha! – David Kundrát a Martin Hykl)

Doléhá na ni samota. Yvetta Simonová (92) je společenský člověk. Celý život se na jevišti pohybovala před lidmi a ti jí nyní citelně chybí. „Už je to dlouhé, cítím se opuštěná. Krátce jsem viděla rodinu na Vánoce, ale bojí se, aby mě nenakazili. Syn se taky jen staví a hned odchází,“ postěžovala si zpěvačka.

Přitom se Simonové na podzim narodila první prapravnučka a chtěla by ji pochopitelně vídat častěji. Ani to ale kvůli epidemii nejde. Z pohledu zpěvačky jí vlastně skoro bylo lépe, když byla na několika měsíčních rehabilitačních pobytech po operaci zlomené kůstky v kyčli. „Upadla jsem v dubnu a domů se vrátila až po půlce září. Takže jsem tu dobu trávila mezi zdravotníky a dalšími pacienty. Teď jsem pořád sama, nemůžu se ani sejít s Pepíkem Zímou. Snažím se být stále pozitivní, ale je to hodně těžké,“ říká Yvetta.

A připomíná, že vzhledem k věku by ráda využila každý den, který jí byl dopřán. Nad vodou ji prý drží hlavně naděje, že se třeba už za pár měsíců bude zase moci znovu postavit na jeviště před své příznivce. Poslední roky vystupovala hlavně s Milanem Drobným (76). „S Yvettou si stále voláme. Agentura mi ještě přes všechny problémy funguje. Jen čekám, až se to zase povolí. Lidi stále píšou, taky si chtějí už někam vyjít,“ řekl zpěvák Aha!.

Yvetta Simonová: Chci vyretušovat své fotografie!

Video se připravuje ...

Zazpívá v televizi

Yvettu si diváci mohou v neděli 10. ledna ve 20.05 hodin připomenout na ČT3, kde odvysílají pořad z roku 2004 k šedesátinám Drobného s názvem Milane, Milane, ať se ti nic nestane. Kromě Simonové v něm vystoupí Karel Gott (†80), Jiří Suchý (89), Jiří Krampol (82) a řada dalších umělců.

Yvetta Simonová o Aťce Janouškové



Přečtěte si
jizerka
16. 7. 2021 • 08:28

Od mých dětských roků mám velmi ráda zpěvačku Yvettu Simonovou, je to téměř 70r. Nejelegantnější zpěvačka všech dob, krásná, sympatická, vždy milá a přívětivá ke každému. Její nenapodobitelný nádherný altový hlas, krásný úsměv, to všechno, pro co ji milovali, obdivovali její příznivci, to byli snad všichni lidé Československa. Mnoho nádherných písní sólového zpívání a dua s Milanem Chladilem. Mám životopisnou knihu Yvetty Simonové, nádherná žena, velká umělkyně v lásce neměla štěstí. Žárlilli na ni všichni tři osudový muži. Zřejmě pro její půvab si byli vědomi, že touha mnoha mužů, by mohla ohrozit jejich manželství a životní partnerství, ani Karel Vlach nebyl klidný a žárlil na krásnou paní Yvettu. Mnohokrát si posteskla, že bez zpívání, pro ní život je bezcenný. Zpěv byl a je její život. Každá umělkyně má právo žít svůj život s aktivním vystupováním tak dlouho, jak ona sama bude chtít. I kdyby jí bylo 100 r., ať zpívá!

Sasasa
6. 1. 2021 • 13:11

Paní Simonová, krásně jste zpívala, ale musíte umět skončit, fanoušci asi vzpomínají na zašlá léta, chce to sebereflexi. Jsem sboristka, zpěv je pro mě obrovský relax a láska, no a jsem podstatně mladší, ale že bych kvůli tomu tesknila tak, že nemohu vystupovat, tak to ne. Je nutné vidět , že jsou podstatnější záležitosti, než být vidět na jevišti. Tak si zazpívejte doma, už jste si slávy užila dost, rozum do hrsti !!

picoda
5. 1. 2021 • 23:53

hillaarkaa
5. 1. 2021 • 16:04

A třeba tam o žádnou samotu nejde,jen se pisálci nemají čeho chytit

sorgedoktor
5. 1. 2021 • 11:43

Videl bych to v jinem svetle...Take jsem/byt jen nejaky tyden/ stravil na luzkovem oddeleni UVN Praha.Takze jsem prisel do styku s lidmi, se kterymi se bylo o cem bavit...Zde je akcewntovam pocit osamelosti, k tomu nema kazdy empaticky pristup....

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.