Čeho se to Michal David dočkal? Nejhorší urážka jeho života! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Čeho se to Michal David dočkal? Nejhorší urážka jeho života!

Oslava narozenin Františka Janečka: Michal David s manželkou
Oslava narozenin Františka Janečka: Michal David s manželkou (Blesk:foto CNC: Marek Patek)

Neobjevil ho František Janeček (76), ale Naďa Urbánková (81)! A několikanásobná Slavice si za svými slovy stojí. Podle ní boss showbyznysu Michala Davida (60) svoji pozdější »slepici, která snáší zlatá vejce« dokonce nazval blbcem.

Urbánková rok zpívala s Kroky Františka Janečka, kde v tu chvíli mladičký Michal začínal jako klávesák. „Říkám Františkovi: Chceš uchvátit davy holek? Strč dopředu tady mladýho Míšu a máš to v kapse,“ vyprávěla Naďa v pořadu PopStory na ČT art. Janeček jí prý tehdy odpověděl: „Toho? To je blbec!“

VYZKOUŠEL HO
Potom podle Nadi o tom ale začal přemýšlet. „Vyzkoušel si, jak Míša zpívá. Nechal ho zpívat jeho první písničku Chtěl bych žít, a holky omdlévaly,“ vzpomínala Urbánková. Tak prý David do značné míry může být za svou závratnou kariéru vděčný právě jí. A jeho největší hity skutečně pocházejí z »krokovské « éry. A Michal si je Nadiny přímluvy u Františka také dobře vědom.

Michal David o odložených koncertech! A Janečkovi vysekl poklonu!

Video se připravuje ...



RŮŽOVÉ BRÝLE
V roce 2011 pro Urbánkovou, která postavila svoji image na brýlích, napsal píseň Růžové brýle. Ta symbolicky otevřela její novou životní etapu po vyhraném boji s rakovinou prsu. „Udělal mi radost. V životě jsem měla víc brýlí než chlapů, růžové ale nikdy nebyly. Kéž by se teď jejich poslání naplnilo,“ prohlásila tehdy Naďa.

HRÁL ZA PLENTOU
Z Kroků Františka Janečka nakonec ale Michal po deseti letech v roce 1987 odešel. Postavil si vlastní doprovodnou skupinu Allegro. „Náš koncertní program byl už takový cirkus se spoustou zpěváků, že jsem v něm měl prostor půl hodiny, což představovalo asi jen šest písniček. To se mi zdálo málo,“ vysvětloval svůj odchod David. „Prvních čtyřicet minut totiž zpívali začínající zpěváci, které jsem za plentou doprovázel. Frantovi jsem po čase řekl, že mě to nebaví, že to už nechci dělat,“ přiznal Michal v knize Hvězdy popu, které jsme milovali s tím, že jeho odchod bral Janeček jako zradu.

USMÍŘILI SE
Jejich vztahy se ale po čase urovnaly a v roce 1996 Janeček dokonce Michalovi vydal ve své agentuře GoJa cédéčko s dvaceti největšími hity, které David Kroky natočil. Úspěch alba byl nečekaný a Janeček vydal pokračování nazvané 20 největších hitů II a nastartoval tak velký návrat Michalových starých písniček, který trvá dodnes. „Občas jsme se někam poslali, ale hned druhý nebo třetí den jsme si řekli, že je to blbost. Nejhorší to asi bylo v době, kdy jsem od Franty roce 1987 odešel. Jeho mrzelo, já se chtěl dostat někam jinam, na vlastní nohy, nechtěl jsem být pořád v područí svého uměleckého rodiče. To jsme se delší dobu nestýkali. Ale to už je víc než čtvrt století a vše je zapomenuto,“ konstatuje Michal.

Více najdete v tištěném vydání Nedělního Aha!

Michal David šokuje: Pocta Gottovi nebude! A stojí za rozchodem Issy Vondráčková?

Video se připravuje ...

 



Přečtěte si
hillaarkaa
4. 1. 2021 • 11:18

Může věštit z koule budoucnost s Dagmar

miroslava13
4. 1. 2021 • 10:37

Kája ten neuměl odejít včas v plné síle a tak se ztrapnil a jeho Ivana z něj chce ždímat prachy i po smrti a furt nám ho cpe až jsme všichni znechuceni. to je buď Dominika, Karel nebo Ivana- o ničem jiném nečtu už asi rok. dejte s nimi už pokoj, čeho je moc, toho je příliš.

konas3
3. 1. 2021 • 16:30

Tady bych trochu diferencoval. V showbyznysu musí být také trochu exhibicionisté. Fakt je ale ten, že ty peníze většiou nikomu legálně neukradli, jak je v této zemi zvykem,ale kdy jsou populární tak mají kšefty a vydělají hodně. Práce je to dobře placená ale stojí spoustu času a plného nasazení. To mi spíš vadí přeplacení nemožní fotbalisté

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.