Oligarcha prodává sídlo! Máte zbytečných 5,6 miliardy korun? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Oligarcha prodává sídlo! Máte zbytečných 5,6 miliardy korun?

Palác za 5,6 miliardy.
Palác za 5,6 miliardy. (Foto Sotheby’s International Realty, Twitter)

Za devatero horami a devatero řekami stojí palác zlatem zdobený a mramorem vykládaný. Zní to sice jako pohádka, ovšem v izraelském městě Caesarea takové sídlo skutečně najdete. Jako z jiného světa ovšem zní jeho cena, která činí přes 258 milionů dolarů, tedy více než 5,6 miliardy korun!

Opulentní sídlo o rozloze 6410 metrů čtverečních říká od roku 2013 »pane« ruskému oligarchovi Valerymu Koganovi (67), který je mimo jiné i spolumajitelem letiště Domodědovo v Moskvě. Celý dům je inspirován barokní a rokokovou architekturou a pochlubit se může soukromými lázněmi, posilovnou, krytým bazénem, hernou, domácím kinem, vinotékou či saunou. Při všem tom přepychu je skoro až k nevíře, že na tak obrovském prostoru najdete pouze čtyři ložnice, k té největší ale patří hned dvě koupelny a dvě šatny.

Mramor a zlato

Majetek Kogana se odhaduje na více než 55 miliard korun, takže je jasné, že na svém bydlení nešetřil. A i když on sám je na luxus zvyklý, většině lidí se při pohledu na jeho rezidenci tají dech a zrak přechází. Zdi, sloupy i stropy jsou zdobené zlatem, ve zlatě jsou samozřejmě i lustry či zábradlí, které lemuje majestátní schodiště ve vstupní hale, z patra do patra pak jezdí soukromý výtah... Celý prostor osvětlují obrovské křišťálové lustry, doplňuje mozaikový strop a červený koberec na mramorové podlaze. Třešničkou na pomyslném dortu je snad už jenom výhled na Středozemní moře, který je k nezaplacení.

Jeho peníze »mluví«, ale on mlčí

V roce 2017 vystrojil Kogan pro svoji vnučku Irene (22) pompézní veselku, na které zazpíval Elton John (73) s Mariah Carey (50). Miliardář jim za to prý tehdy zaplatil přes 100 milionů korun. Mezi hosty v sále pak seděl třeba herec Antonio Banderas (60) a DJ Mark Ronson (45). Jistě ne zadarmo... Zajímavostí rovněž je, že Kogan během své 25leté kariéry nikdy neposkytl žádný rozhovor.

Nejdražší domy světa

1. The One, Los Angeles (USA): 11,5 mld. Kč

2. Casa Encantada, Los Angeles (USA): 4,9 mld. Kč

3. Vila v benátském stylu, Beverly Hills (USA): 3,6 mld. Kč

4. Palais Vénitien, Cannes (Francie): 3,1 mld. Kč

5. Gemini, Manalapan (USA): 3 mld. Kč



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.