Výčitky Olgy Menzelové kvůli Jirkovi: Oč ji prosil, nesplnila | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Výčitky Olgy Menzelové kvůli Jirkovi: Oč ji prosil, nesplnila

Olga Menzelová se svitou svých mužů: zleva režisér Jaroslav Brabec, manžel režisér Jiří Menzel a egyptolog Miroslav Bárta.
Olga Menzelová se svitou svých mužů: zleva režisér Jaroslav Brabec, manžel režisér Jiří Menzel a egyptolog Miroslav Bárta. (Blesk)

Jaké to je, pečovat dennodenně o člověka, kterému už nedávají ani lékaři velké naděje, si umí představit jen ten, kdo si tak složitou životní situací prošel. Olga Menzelová (42) po roce, kdy byl její muž jen ve štipálech, přivezla oscarového režiséra domů. Aby byl jeho nevyhnutelný odchod aspoň důstojný. Mnohokrát ale měla prý během tří let, kdy ho infekce odsoudila k závislosti na pomoci druhých, velké výčitky.

Jirka jí totiž ještě za dob plného zdraví říkal: „Holky, já mám s vám tak krásný život, já jsem si nikdy nemyslel, že ten závěr života budu mít tak šťastnej! A kdyby to mělo zítra skončit, tak ať to skončí, ale nikdy vám nechci být na obtíž, já si to nepřeju. A ty mi musíš pomoct,“ svěřila se v rozhovoru pro časopis Moje psychologie jeho manželka.

Nejdojemnější video: Olga zveřejnila poslední záběry Jiřího Menzela (†82)

Video se připravuje ...

Zatímco ona se podobná slova snažila zlehčit, on si prý trval na svém. „Posloucháš mě?“ ptal se jí. „To já pak vyřeším jako pan Hrabal nebo jako pan Tigrid,“ dodával. A Olga na to prý trochu cynicky odpovídala: „To abys vyřešil už teď, pak už třeba nebudeš moct.“ Následně se tomu podle slov Menzelové smáli, protože takový byl prý jejich styl humoru. Jenže pak se to doopravdy stalo!

„Dlouhou dobu jsem byla absolutně přesvědčená, že to dáme, že ho dostanu zpátky do stavu, ve kterém byl dříve. Bohužel, komplikací byl jeho věk. Musela jsem posléze pochopit, že na některé věci nedosáhnu a že to člověk musí přijmout s pokorou a tak, jak to zkrátka je,“ dodala smířeně pro uvedený titul. Přesto se ale domnívá, že byl Jirka šťastný do posledního okamžiku. Mnohokrát se ho, jak uvedla, ptala, jestli je na světě rád. A on jí měl přitakávat. „Když je člověk zdravý, tak má samozřejmě takové silácké řeči, že nechce být nikomu na obtíž, ale když se pak něco stane, tak se ty hodnoty promění a najednou chcete stihnout ještě spoustu věcí,“ uvědomila si při boji Jiřího Menzela o každý nový den Olga Menzelová.

Olga Menzelová jako antická bohyně!

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.