PŘEDPOVĚĎ POČASÍ: Meteorologická zima začíná a na Božím Daru | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

PŘEDPOVĚĎ POČASÍ: Meteorologická zima začíná na Božím Daru

ilustrační foto
ilustrační foto (Reprofoto Šumava.eu)

Malý Ježíšek obklopený kometami. Takový je motiv letošního vánočního razítka Ježíškovy pošty na Božím Daru v Krušných horách. První dopisy ozdobí právě dnes, kdy také začíná meteorologická zima.

Speciální vánoční razítko používá pošta v nejvýše položeném městě Česka už šestadvacet let. A tradici nepřekazila ani koronavirová epidemie.

Letos s kometami

I letos tak můžete někomu udělat radost přáním s originálním vánočním razítkem. „Stačí ho poslat v ofrankované obálce poštou na adresu Vánoční pošta, 362 62 Boží Dar 1. Všechny zásilky musejí být opatřené cílovou adresou a známkou odpovídající skutečnému poštovnému do místa určení,“ radí zaměstnanci Infocentra Boží Dar.

Hrozí ledovka

K adventní náladě bude přispívat i počasí. Meteorologická zima, která trvá od prosince do února, začala právě dnes. Na horách leží už od včerejška až 25 centimetrů sněhu, na šumavské stanici Kvilda-Perla naměřili –14,2 °C. Počasí bude mrazivé i dál, v noci můžeme nejen v horách, ale i ve městech naměřit –7 stupňů. A teploty se pod nulou budou držet i po většinu dne. Místy i nasněží, v polohách pod 300 metrů nad mořem může padat déšť se sněhem. Pozor by si tak měli dávat zejména řidiči, na silnicích se v horách mohou tvořit sněhové jazyky a v nížinách ledovka. Na konci týdne se začne mírně oteplovat.

Jak bude?

Dnes: oblačno, ráno mrznoucí mlhy. Den –2 až +2 °C.
Zítra: oblačno, slabé sněžení, v nížinách déšť se sněhem. Noc –7 až –2 °C, den –2 až +2 °C.
Čtvrtek: zataženo až oblačno, místy sněžení nebo déšť se sněhem. Noc –7 až –1 °C, den –1 až +3 °C.
Pátek: oblačno až zataženo, místy sněžení. Noc –5 až +1 °C, noc 0 až 5 °C, na východě až 7 °C.
Sobota: zataženo až oblačno, místy déšť. Noc –3 až 4 °C, na západě až –3 °C, den 4 až 8 °C.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.