Železný Mike Tyson (54): Drogy, znásilnění a ukousnuté ucho | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Železný Mike Tyson (54): Drogy, znásilnění a ukousnuté ucho

Boxer Mike Tyson dokázal rozházet neuvěřitelné jmění.
Boxer Mike Tyson dokázal rozházet neuvěřitelné jmění. (Koláž BLESKsport)

Fanoušci boxu jsou ve varu, »Bestie « je zpět. Jedna z největších legend boxu Mike Tyson (54) se o víkendu vrací do ringu a v Los Angeles se popere s Royem Jonesem Juniorem (51).

Že jde jen o exhibici dvou staříků, kteří se budou pouze oťukávat? Zkuste to říct »Železnému Mikovi«, který by si soubojem s dalším velikánem měl vydělat zhruba 220 milionů korun. Tyson už dávno není troska zdevastovaná alkoholem a drogami, ale místo toho se dostal do špičkové formy. Dal tak definitivně sbohem všem svým skandálům, průšvihům i životním tragédiím. Zde je přehled těch největších.

Napadl fotografa

V roce 2009 byl »Železný Mike« znovu zatčen poté, co napadl fotografa. Paparazzi si totiž chtěl vyfotit Tysona s jeho ženou a dítětem, jenže zle narazil. Bývalý boxer mu dal pěstí, až fotograf upadl na zem a měl tržnou ránou na čele. „Bylo to v sebeobraně,“ bránil se.

Falešný penis

Slavný bijec i během kariéry holdoval nejen alkoholu, ale také drogám, zejména marihuně a kokainu. Aby pak ošálil dopingové testy, schovával v trenkách falešný penis naplněný močí svých příbuzných. „Nemělo to chybu. Použil jsem moč své manželky, ale to bych mohl vyjít těhotný, takže jsem pak použil tu své dcery,“ popisoval.

Boxerské legendě Miku Tysonovi je 54 let a je opět v perfektní kondici.

Video se připravuje ...

Uškrcená dcera

Za některé špatné věci, které se Tysonovi v životě přihodily, nemůže. Tou nejhorší je smrt jeho dcery Exodus (†4), která se v roce 2009 při hraní zamotala do lana cvičícího a udusila se. „Když jsem v nemocnici svoji holčičku viděl na přístrojích, probíral jsem se z kocoviny. Bylo to peklo,“ líčil Tyson, kterého právě největší životní tragédie vyvedla ze dna. Přestal s alkoholem i drogami a stal se veganem. Mike oficiálně zplodil osm dětí.

Kanibal

Tímto skandálem vešel Tyson do historie. V roce 1997 při zápase ukousl ve třetím kole Evanderu Holyfieldovi kus ucha. Byl diskvalifikován a přišel na čas o licenci. „Občas se stáváte, kým nejste,“ vzpomínal Tyson, který se jako kanibal zachoval víckrát. V roce 2002 rozpoutal bitku na tiskovce před soubojem s Lewisem, kterého kousl do lýtka. Brit se pak nechal očkovat proti tetanu.

Celý článek dostupný v tištěné podobě Nedělního Aha! 

JAK TO BYLO: Tyson zvládl největší boj své kariéry, přestože měl kapavku

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.