Jiří Bartoška: Rychlý převoz na JIP a... Přišel o 160 tisíc! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Jiří Bartoška: Rychlý převoz na JIP a... Přišel o 150 tisíc!

Jiří Bartoška
Jiří Bartoška (Nguyen Phuong Thao, archiv Blesku)

Kvůli akutnímu zánětu slepého střeva a následné operaci ho museli v právě natáčené komedii Přání Ježíškovi přeobsadit. Zdravotní komplikace tak Jiřího Bartošku (73) rázem připravily o zhruba 150 tisíc korun.

„Měl mít nejvýš pět natáčecích dnů a za jeden mohl inkasovat až třicet tisíc korun,“ prozradil deníku Aha! důvěryhodný zdroj, který si nepřál být jmenován.

O peníze nešlo

Přání Ježíškovi má být totiž jakási česká verze Lásky nebeské. Jde o několik příběhů a Bartoška měl hrát pouze v jednom. A to postavu Kristiána, jehož manželkou je Eva Holubová (61). A byla to prý také především ona, kvůli níž herec na roli kývnul. Hrál s ní už před léty v komediích Marie Poledňákové (79) »Líbáš jako...« a prý ho to dost bavilo.

„Kvůli honoráři do nové romantické vánoční komedie rozhodně nešel,“ zdůraznil zdroj. Navíc o Bartoškovi je známo, že drobné role se mu nezamlouvají a že když už se rozhodne podstoupit námahu natáčení, musí to stát za to. A s nabídkami většinou není spokojen. „Jsou to většinou nabídky na dva natáčecí dny. Není co hrát,“ prohlásil herec a také prezident karlovarského filmového festivalu v jednom z dřívějších rozhovorů.

Bartoška přišel o festival

Video se připravuje ...

Přeobsazení schválil

Z toho, že byl přeobsazen Jaroslavem Duškem (59) si tedy rozhodně vrásky nedělá. „S Jirkou jsme si spočítali, že v nemocnici bude asi týden, potom se bude tak dva týdny dávat dohromady, takže nastoupit by mohl nejdřív za tři neděle. Program všech herců bychom tedy museli úplně překopat. I on byl tedy rád, že jsme místo něj rychle sehnali Jaroslava Duška,“ řekl Aha! producent filmu Adam Dvořák.

Ohrožená skupina

Bartoška dorazil do Brna den před první klapkou v dobré náladě. Večer se mu ale udělalo nevolno, takže mu zavolali sanitku a následoval rychlý převoz na JIP. „Bylo mu zle a cítil, že to budou nějaké gastro problémy. A protože řádí covid, s odjezdem do nemocnice vůbec neváhal,“ dozvědělo se Aha! od člena filmového štábu. Herec si je moc dobře vědom toho, že poté, co prodělal rakovinu mízních uzlin, je v současné době tou nejohroženější skupinou. Ve Fakultní nemocnici Brno je prý ale velmi spokojený, laškuje se sestřičkami a říká, že tam zůstane tak dlouho, jak jen to bude jeho rekonvalescence vyžadovat.

Reflex podcast: Jiří Bartoška o zrušení karlovarského filmového festivalu a o koronaviru

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Skrhola
25. 11. 2020 • 11:52

150...

Skrhola
25. 11. 2020 • 11:50

Co to je pro něj 30 tisíc, to prochlastá ve Varech v Puppu za jeden večer

mord
19. 11. 2020 • 19:35

Karlovarský tuneldědek má peněz dost.

mbmb
19. 11. 2020 • 05:09

Vydělal

mbmb
19. 11. 2020 • 05:09

Jak to že filmuje? Asi aby videlal na cigarety arogant

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.