Nečekaná zápletka u hrobu Pilarové: Museli otevřít urnu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Nečekaná zápletka u hrobu Pilarové: Museli otevřít urnu!

Urnu Evy Pilarové vložili do nového hrobu: Dostala růženec od papeže!
Urnu Evy Pilarové vložili do nového hrobu: Dostala růženec od papeže! (Foto: David Kundrát)

Osm měsíců trvalo, než mohl vdovec uložit svou zesnulou ženu Evu Pilarovou (†80) k věčnému spánku. Před obřadem nechal Jan Kolomazník (68) překvapivě otevřít urnu. Otec Marián Pospěcha do ní vložil hned dva růžence.

Jeden růženec poslal zpěvačce přímo z Říma papež František spolu s certifikátem jako gratulaci k jejím pěveckým šedesátinám. Druhý růženec dostala zpěvačka od Otce Jordána. Byl jeden z prvních, komu se před lety svěřila, že jí našli rakovinu. Pak už duchovní požehnal hrob a pronesl modlitby.

Jen pár nejbližších

Ukládání urny do hrobu přihlíželo v duchu vládních nařízení jen několik nejbližších. Zuzana Kardová (58), expartnerka zpěváka Dana Nekonečného (†52), Evina sestřenice Helena Štefanová (77) či Gottova tchyně Blanka Krejčí (68), ředitel Febiofestu Kamil Spáčil (56) s rodinou a nejmladší pěvecký partner Pilarky Tomáš Ringel (19). „Už jsem říkal, že chci být jednou uložený vedle Evičky,“ svěřil deníku Aha! dojatý Kolomazník. Je rád, že má k ženě blízko. Přiznal, že sem půjde hned o víkendu.

Pilarovou pohřbí ke Gottovi! A nová kniha o Bohdalové!

Video se připravuje ...

Nečekané setkání

Na hřbitově na pražských Malvazinkách se včera objevil také Ondřej Ruml (39). Přišel zapálit svíčku na hrob Karla Gotta (†80), který se nachází jen šest metrů od Evina. „Jdu koupit ještě jednu svíčku,“ pronesl zpěvák, když spatřil Pilarčin hrob.

Do třetice

Eva Pilarová měla být původně pohřbena v Brně a nabídka přišla i na hřbitov na Vyšehradě v Praze. Vdovec Kolomazník ale vybral Malvazinky – i proto, že zde sní věčný sen Evin souputník Karel Gott a okouzlila ho zdejší klidná atmosféra.

Vzpomínkový koncert na Evu Pilarovou a Karla Gotta se odehrál v Brně.

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Uivatel_5489764
14. 11. 2020 • 17:45

Zdalipak se ho(ten růženec) alespoň jednou v životě modlila?
To ví jen Bůh.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.