Alain Delon slaví: Černý tulipán kvete už 85 let | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Alain Delon slaví: Černý tulipán kvete už 85 let

Alain Delon v roce 2014
Alain Delon v roce 2014 (Profimedia.cz)

Kdo by to byl řekl? Jeden z nejvýznamnějších evropských herců a mužských sexuálních symbolů 60. let zítra oslaví úctyhodných 85 let! Poslední dobou je ale Alain Delon známý spíše pro svoje kontroverzní názory než herectví...

Herec, který má na kontě ke stovce celovečerních snímků, proslul rolemi v dílech Černý tulipán, Dva muži ve městě či Borsalino, získal i celou řadu ocenění. Stejně jako žen, přestože ženatý byl pouze jednou – a to od roku 1964 s herečkou Nathalií Barthélemyovou. Svoji však byli jen pět let, možná i kvůli Delonově ne zrovna vybranému chování.

„Že jsem dal facku ženě? Ano, to jsem řekl. A měl jsem dodat, že víc facek jsem dostal, než rozdal!“ prohlásil před lety v rozhovoru, za který si vysloužil kritiku, stejně jako za otevřenou podporu francouzských a švýcarských krajně pravicových stran v čele s Národní frontou Marine LePenové (52). A na pranýři se ocitl za odsuzování homosexuality. „My muži jsme tu proto, abychom milovali ženy, spali s ženami, nikoliv pro flirt a sex s jinými muži,“ prohlásil v televizi, byť sám dříve přiznal několik »homo-aférek«...

Prodělal mrtvičku

Delon se 85 let dožívá v poměrně dobré kondici. Zhruba od sedmdesátky ho jen trochu zlobívá srdce a loni létě 2019 ho postihla mozková mrtvička spojená s krvácením do mozku. „Život už mi moc nepřináší. Už jsem všechno poznal a viděl,“ sdělil suše, když se na luxusní švýcarské klinice zotavil.



Přečtěte si
delphina
7. 11. 2020 • 07:00

Nemá kontroverzní názo­ry,ne­podsou­vejte nám ultra levičáckou rétoriku všech neziskových netáhel a vyžírek!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.