Václav Neckář: Velké problémy kvůli pandemii | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Václav Neckář: Velké problémy kvůli pandemii

Václav neckář
Václav neckář (Dana Kolářová, Martin Pekárek)

Mozková příhoda, kterou prodělal v roce 2002, mu vygumovala část paměti. Ač na sobě Václav Neckář (77) tvrdě pracuje, všechno už se do hlavy vrátit nemůže. Kvůli covidu navíc musel zrušit důležité koncerty, což je problém i pro jeho zdraví.

Zakázal si odpočívat a ke konci roku si naplánoval nejméně 30 vystoupení. Po vyhlášení nouzového stavu a nejisté situaci kvůli pandemii koronaviru ale musel v říjnu vystoupení zrušit nebo přeložit. Stejně jako ostatní umělci neví, co se stane s jeho prosincovým turné. Pro Neckáře to není ale jen otázka peněz, ale i zdraví–paměti, která by se mu nicneděláním mohla ještě víc ztratit.

Co řekl Neckář o vyznamenání pro Vondráčkovou? A její bratr?

Video se připravuje ...

Musí trénovat

„S tím textem je to vždycky po té mozkové příhodě problém, takže je pro mě lepší, když mám hodně koncertů než tři neděle pauzu. Paměť musím trénovat,“ nechal se slyšet už dříve zpěvák, který si chodí k lékaři kontrolovat i srdíčko. Ač po prodělané mrtvici překonal svůj handicap a svou pílí dokázal, že mu slova textů znovu naskakovala a on mohl opět zpívat své evergreeny, je na sebe tvrdý. „Bohužel všechno, co jsem zpíval v němčině, angličtině, ruštině, je pryč. Dám sotva dohromady českou větu. Je to složitý,“ řekl smutně Václav v hudební talkshow kytaristy Rudyho Linky (60). „Nejvíc lituju, co jsem všechno zapomněl,“ dodal smutně. 

Co přejí Kubišové do důchodu kolegové? Podívejte se na anketu hvězd!

Video se připravuje ...

Na pokraji smrti

Mrtvice Neckáře postihla v roce 2002, když byl zrovna na cestě do televize a seděl za volantem. „Jel po dálnici 130, bez problémů. Jen po cestě najednou přestal mluvit. Když jsem mu něco říkal, neodpovídal, a když mu zazvonil telefon, podal mi ho, věděl, že nemůže mluvit. Přijel k televizi, normálně zaparkoval, jen nemluvil,“ vzpomínal na kritické chvíle bratr Jan. Václav měl strach zastavit, aby se něco nestalo. „Nebylo mi špatně, nebolela mě hlava, jen mě to tak nějak táhlo doleva,“ dodal Neckář.



Přečtěte si
manunu
9. 11. 2020 • 07:47

Ewwa: Nehádali se, vy jste pamětník a nevíte jak to bylo? Příčinou rozpadu skupiny Golden Kids byl zákaz veškeré umělecké činnosti paní Kubišové 3. února 1970!!! Paní Vondráčková a pan Neckář na ni čekali, ale ona jim v březnu 1970, když viděla, že situace kolem ní není dobrá a hned tak si nezazpívá, napsala dopis ve kterém je vybídla, aby každý šel svou cestou. Nechtěla je brzdit v jejich pěveckých kariérách. Bylo to od ní krásné gesto. Oba umělci potom začali vystupovat sólově. V krátkosti jsem vám napsala co bylo příčinou rozpadu úspěšné skupiny Golden Kids. Pokud budete chtít, můžu citovat znění dopisu, který paní Kubišová adresovala H. Vondráčkové a V. Neckářovi 22.3. 1970.

manunu
3. 11. 2020 • 19:57

Ewwa: Vy se mýlíte. 3. února 1970 byla paní Kubišové zakázána veškerá umělecká činnost, tím pádem se skupina Golden Kids rozpadla.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.