Příběh aktivistky nenadchl: "Já jsem Greta" je propadák | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Příběh kontroverzní aktivistky nenadchl: "Já jsem Greta" je propadák

Aktivistka Thunbergová v Bristolu zkritizovala politiky i média.
Aktivistka Thunbergová v Bristolu zkritizovala politiky i média. (Reuters)

Mladá aktivistka ze Švédska, která založila mezinárodní hnutí Pátky pro budoucnost a byla organizátorkou několika masivních protestů pro lepší klima, pokořila kromě politické a aktivistické scény i tu filmovou. Dokument „Já jsem Greta“ měl premiéru v několika evropských kinech a kritika na něm nešetřila.

To ale mladá aktivistka Greta Thunbergová (17), kterou obidvuje i napřiklad herec Leonardo DiCaprio (45), na odiv pochopitelně nedá. Místo toho se pochlubila s těmi více pozitivními. „Fascinující rok v životě ekoválečnice Grety Thunbergové,“  tímto typem hodnocení se Greta chlubila na sociálních sítích.

Klaus udeřil: Schwarzenberg je totálně zelený a musí milovat Gretu. Ta je podivný přízrak

Video se připravuje ...

Skutečnost ale takto růžová není. Film čelí tvrdé kritice a má být jedním z letošních propadáků. Spíše se dokument bere jako prostředek k utvrzení její popularity. S čímž aktivistka rozhodně nesouhlasí. „Ještě jednou, aby bylo jasno: Já ani nikdo v mém okolí za to nedostaneme ani korunu. Společnost B-Reel Films věnuje polovinu výnosů z filmu mé nadaci a vše bude věnováno organizacím a projektům bojujícím za udržitelný svět, obranu přírody a podporu lidí, kteří již čelí nejhorším dopadům klimatické a ekologické krize,“ ohradila se Greta.

Podívejte se na emotivní projev Grety Thunbergové: Ukradli jste mi dětství!

Video se připravuje ...

Dokument Gretu vyobrazuje jako mladou dívku, která chce změnit svět, což se právě kritikům nelíbí. Očekávali záběry z let, kdy mladá dívka začínala, a její následnou aktivistickou dráhu. Projekt se však jeví jako pozitivní pohádka, na kterou si spousta lidí musí nasadit růžové brýle, aby dokument vnímali tak, jak tvůrci zamýšleli.

 



Přečtěte si
hanecek
14. 11. 2020 • 23:45

Tato mentálně narušená dívka, která ani netuší co říká je pouze finanční přínos pro její rodiče. Je to hnuw argumentovat ***m!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.