Limonádový Joe a jeho poslední dny: Před smrtí Karel Fiala neviděl, neslyšel... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Limonádový Joe a jeho poslední dny: Před smrtí Karel Fiala neviděl, neslyšel...

Pravda o odcházení »Limonádníka« Karla Fialy (†95): Před smrtí už ani neviděl a neslyšel!
Pravda o odcházení »Limonádníka« Karla Fialy (†95): Před smrtí už ani neviděl a neslyšel! (Dana Kolářová, archiv)

Smrt byla pro něho vysvobozením! Legendární Limonádový Joe už nechodil, neslyšel, neviděl. A to se pro Karla Fialu (†95), jenž v sobotu zemřel v léčebně dlouhodobě nemocných, už »neslučovalo« s životem, na který byl zvyklý...

„Pětadevadesát prosím, ale už dost. Tohle pro mě není život. Dožít se stovky? Ani náhodou!“ řekl deníku Aha! herec ještě koncem loňského roku, kdy již pobýval v LDN v pražské Obloukové ulici. Ležel tam nehybně a už koukal jen do stropu. Osud ho přesně na den a dva měsíce po jubileu vyslyšel, když ho 3. října poslal do hereckého nebe. „Limonádový Joe zemřel ve spánku. Neměl sice žádnou vážnou nemoc, ale vzhledem ke svému věku zdravý samozřejmě nebyl,“ dozvědělo se Aha! od zdroje blízkého hercově rodině. „Měl voperovaný kardiostimulátor a poslední měsíce mu stářím odcházel celý organismus,“ pokračoval zdroj. Na LDN se Fiala ocitl ve chvíli, když už potřeboval nepřetržitou zdravotní péči. Vše začalo tím, že se přestal hýbat, nemohl. Stal se z něho ležák. „A potom také ztratil sluch, proto už ani nemohl používat mobilní telefon,“ popsal zdroj. Televize, kterou měl na pokoji, už byla tedy zbytečná. „Neslyšel ji, potom už ani neviděl. Na obrazovce vnímal už pouhé obrysy,“ poznamenal útrpně.

Limonádový Joe slaví 90: S manželkou se vůbec nepárá!

Video se připravuje ...

Už se má dobře...
Legendárního »Limonádníka « měli v LDN všichni rádi. V srpnu mu ještě popřáli k jeho 95. narozeninám. „To za ním byla i rodina. Život to už pro pana Fialu ale opravdu nebyl,“ prozradila Aha! žena, která si herce oblíbila. „Teď už se má dobře – je se svými kamarády, jezdí na koni a prozpěvuje si: Můj bóže, můj bóže, ta se loká, tahleta božská kolaloka...“ dodala s úsměvem.

Limonádový devadesátník Fiala: Stýská se mu po nemocné Fialové!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.