Smutné 81. narozeniny Laufera: Přísná pravidla pro kamarády! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Smutné 81. narozeniny Laufera: Přísná pravidla pro kamarády!

Ester Lauferová
Ester Lauferová (Reprofoto TV Prima)

Smutné narozeniny... Dnes je Josefu Lauferovi 81 a jeho kamarádka Jarmila Gerlová (77) mu ještě nestačila předat dárek k loňským osmdesátinám. A zdá se, že mu ho jen tak nevěnuje. Interpret tirácké hymny Sbohem, lásko, já jedu dál leží už 152 dnů na kardiologii v Nemocnici Na Homolce a nikdo k němu nesmí.

Zpěvák, který se po banální operaci srdeční chlopně nedokázal probudit z narkózy a několik týdnů byl v bezvědomí, se stále nemá k životu. „Je to běh na dlouhou trať, i když už je částečně při vědomí. Za tátou zítra samozřejmě půjdu a pogratuluju mu k narozeninám za vás za všechny,“ řekla včera deníku Aha! Ester Lauferová (51), která se dohodla s lékaři, že žádné návštěvy u otce se zatím konat nebudou.

Lauferova a posléze i sboristka Karla Gotta (†80) Gerlová je ze zdravotního stavu kamaráda moc špatná. Znají se od roku 1971, kdy z ní coby studentky konzervatoře a barové zpěvačky Laufer udělal svoji sboristku. „Chtěl k sobě dvě, které ale nebudou někde vzadu, ale vepředu,“ vzpomíná Gerlová, která tak začala ještě s Vlastou Kahovcovou (76). Spolu s nimi se dostala i na Kubu, kde vznikla na pláži památná černobílá fotografie.

Strach lékařů o Laufera a trápení Kuklové bojující s rakovinou

Video se připravuje ...

„Jsme na ní Pepík, já a Vlasta. Když jsem Pepíkovi tu fotku ukazovala na jeho osmdesátinách, vyhrkl na mě: Tu fotku chci, a zarámovanou!“ prozrazuje Jarmila. „K tomu jsem ještě Pepíkovi napsala pár řádek a řekla jsem si, že i když je to dárek k osmdesátinám, dám mu ho až k těm dalším narozeninám,“ vysvětluje. „A teď mi nezbývá než čekat, jestli se nestane zázrak a já to budu moci Pepíkovi předat,“ komentuje smutně svízelnou situaci.

Lauferovi totiž vděčí za mnohé. „Byl to on, kdo na nás s Vlastou upozornil, proto nás chtěl potom i Karel Gott. A začalo naše nejkrásnější období v životě,“ přiznává Jarmila. „A když jsme potom začali s Vlastou zpívat s Karlem, Pepík chodil po Praze a všude říkal: Gott mi ukradl sboristky,“ dodává se smíchem.

Nové informace o stavu Josefa Laufera! A smůla Gombitové. Co od Ivany nečekala?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
mbmb
11. 8. 2020 • 15:42

Určitě pomůže kapitán Minařík

aveneta
11. 8. 2020 • 09:40

Ano...Laufer měl takový specifický hlas, ale když člověk dojde k 80 sátinám má obvykle již různé zdravotní problémy...to je věk

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.