Rozloučení s Matyášem (†90): BOHDALOVÁ NETREFILA NA POHŘEB | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Rozloučení s Matyášem (†90): BOHDALOVÁ NETREFILA NA POHŘEB

Pohřeb narušil telefonát od Bohdalové!
Pohřeb narušil telefonát od Bohdalové! (Foto Aha! – David Malík)

Nepřišla, ale rozruch způsobila velký. Jiřina Bohdalová (89) studovala se Svatoplukem Matyášem (†90) na DAMU ve stejném ročníku a chtěla ho vyprovodit na poslední cestě. Místo do Motola ale jela do Strašnic. Prozváněla proto kamaráda Antonína Hardta (84), který si zapomněl vypnout mobil. A ten mu zazvonil přímo během smutečního obřadu.

Hardt to na ni po pohřbu prozradil. „To mi volala Jiřina. I když jsem se snažil to vypnout, zvonilo to stále, ji nejde umlčet. Lítala po Strašnicích a Vinohradech, nemohla to najít,“ upřesnil Antonín. Smrt kamaráda ho zasáhla. I když měl sám dost problémů s rakovinou žaludku, a navíc mu před dvěma měsíci transplantovali rohovku, udržuje s kamarády kontakt, protože jich už mnoho nezbývá. „Byli jsme za ním loni, když slavil devadesátiny. Vypadal pořád moc dobře, jen s chůzí měl problémy. Zaskočilo mě, že tak náhle odešel, i když měl pěkný věk, skoro jedenadevadesát,“ přiznal.

Už aby byl konec! Jiřina Bohdalová (88) trpí kvůli novému pořadu

Video se připravuje ...

Vedle rodiny a mnoha přátel přišli další kolegové. Herec a dabér Dalimil Klapka (87), který Svatopluka stejně jako Jiřinka poznal už na studiích, a hvězda Ordinace v růžové zahradě 2 Pavel Nečas (54). „Já na Svatopluka nikdy nezapomenu. Nastoupil jsem první angažmá v Olomouci, kde on už hrál velké, slavné role. Ujal se mě hned na vrátnici a pozval mě na oběd. Tam se mě ještě zeptal, jestli mám kde spát. Vzal mě k sobě,“ zavzpomínal vděčně. Nad rakví promluvil Klapka a taky prezident Herecké asociace Ondřej Kepka (50). Ocenil vedle rolí ve filmech a seriálech jeho jevištní práci a taky Matyášovu práci pro klub hereckých seniorů.

Antonín Hardt na pohřbu Svatopluka Matyáše

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.