Ochrnutý partner Molavcové: Už zase recituje! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Ochrnutý partner Molavcové: Už zase recituje!

S Jitkou Jitkou Molavcovou  tvoří pár už  mnoho let.
S Jitkou Jitkou Molavcovou tvoří pár už mnoho let. (Foto Facebook.com, ara)

Je to malý zázrak. Herec a recitátor Alfréd Strejček (78) už dva roky bojuje s následky Guillain-Barré syndromu, kvůli němuž zcela ochrnul, ale nyní už mohl v Prosečnici, kde o něj pečují, uspořádat první vystoupení.

Fred, jak mu říkají přátelé, si přizval ke spolupráci kytarového virtuosa Štěpána Raka (74). Než koronavir zavřel veškerému umění dveře, stihli spolu v půlce března připravit koncert s názvem Cesty naděje. Bylo to symbolické, protože naději těžce zkoušený Strejček nikdy neztratil. Podle přátel to byl dokonce on, kdo utěšoval životní partnerku Jitku Molavcovou (70), že bude zase líp. Přitom prošel peklem.

Plicní ventilátor

V roce 2018 si byl zaběhat jako obvykle a ráno už nebyl schopen pohybu. Představitel pohádkového Plaváčka musel být tři čtvrtě roku napojený na plicní ventilátor. Na vině byl vzácný Guillain-Barré syndrom, kterým trpí v republice asi sto lidí. „Beru to jako životní úděl. Nepokládám se za nemocného, je to životní úkol. Mám ve svých osmasedmdesáti letech oč usilovat,“ prohlásil optimisticky Alfred.

Sedmdesátnice Molavcová i přes riziko pomáhá. A partner Bílé měl nehodu

Video se připravuje ...

Nezlomil hůl

A osud ho odměnil. Mohl svým podmanivým hlasem v sanatoriu Charlotte zase promlouvat k divákům. I když zatím z invalidního vozíčku. „Fred je příklad člověka, který nezlomí hůl a bojuje. Je obdivuhodně statečný,“ řekl deníku Aha! producent Tomáš Ságl (48). První přítelovo vystoupení po napadení virem si nenechal ujít.

Vondráčková balí kufry a vrací se do Česka! A manžela Molavcové po roce a půl pustí z nemocnice!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.