Těžký krok Miloslava Zapletala: Rve mi to srdce, ale... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Těžký krok Miloslava Zapletala: Rve mi to srdce, ale...

Miloslav Zapletal
Miloslav Zapletal (Tonda Tran)

Zakladatel národní a historicky nejprestižnější soutěže krásy u nás Miss ČR Miloslav Zapletal (78) musel udělat další zásadní rozhodnutí ve svém životě. Před 12 lety prodal soutěž, nyní bude prodávat Farmu Blaník. Důvod? Synové odmítají podnik převzít.

Poté, co dal sbohem českému showbyznysu, pustil se do rekonstrukce farmy. Ačkoliv k ní má Zapletal silné pouto, odhodlal se nakonec udělat těžké rozhodnutí. ­„Snažíme se ji s mými syny prodat. De facto už delší dobu patří jim,“ řekl pro Blesk.

Farma, která se nachází kousek od Prahy, je doslova ráj.  Stojí tu dva hotely nabízející ubytování až pro padesát lidí, restaurace, bazén, výběhy pro zvířata nebo dětský park. Ačkoliv podnik přežil důsledky koronaviru, pro prodej se Zapletal rozhodl z jiného důvodu. „Farmu Blaník jsem vybudoval kromě jiného, aby po mně něco hmatatelného zůstalo. Nicméně starat se o její provoz, najít dobré zaměstnance a vymýšlet nové atrakce není jednoduché. Je s tím hodně starostí, což jsem si dříve neuvědomoval. Nicméně léta ubývají, tak jsem si před rokem zavolal své syny a řekl jim – za chvíli mi bude osmdesát, tak kdo to, chlapci, časem po mně převezme?“.

Ačkoliv se jedná o rodinný podnik, ani jeden ze synů nemá o farmu zájem. „Farma je moje dítě, rve mi to srdce, ale... Zkrátka tato situace nás dotlačila k rozhodnutí o prodeji. Pár let snad budu mít ještě sílu to táhnout, ale dál už asi ne. Přestože tu máme výborného ředitele, skvělý kolektiv osmnácti zaměstnanců a farma báječně funguje, někdo musí být tím hlavním tahounem, odpovědným za všechno, a pokud možno být majitelem. Takovou práci a odpovědnost nelze nechat na cizím člověku. Ti, co to udělali, už většinou zkrachovali.“

Zapletal očekává, že za farmu dostane okolo padesáti milionů, které si ale nenechá jen pro sebe. „Rozeberou si je synové, možná vybudujeme něco nového, trochu si ušetřím na stáří, které už je tady, určitě pomůžeme i potřebným,“ svěřil se Blesku bývalý šef Miss ČR.

Exprezident Miss Zapletal: Holky, díky! Vydělaly jste mi na barák!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.