Zdrcený Karel Heřmánek: Strach o životní projekt! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Zdrcený Karel Heřmánek: Strach o životní projekt!

Karel Heřmánek
Karel Heřmánek (David Kundrát, Martin Přibyl, Alexander Malachovský)

Třicet let existence by letos oslavilo Divadlo Bez zábradlí. Jenže místo oslav bojuje o přežití. Principál Karel Heřmánek (72) a jeho rodina, která se chodu podílela, hledají nové prostory, aby mohli něco vydělat.

Uzavření divadel v době nařízené karantény je pro všechny ztrátové a pro některé scény i fatální. S finanční ztrátou se potýká i Divadlo Bez zábradlí, které vede herec Karel Heřmánek se svou manželkou Hanou (57).

„My jsme divadlem odkázaným na příjmy ze vstupného. Proto také hrajeme 360 až 380 představení v sezoně. Na tyto příjmy jsou odkázáni všichni herci, technici i administrativa, platíme z nich provoz divadla, nájem, služby i nové umělecké počiny. Takže pro nás je přerušení činnosti naprosto fatální. Představy o budoucí existenci našeho divadla mě trápí a zdá se mi o tom každou noc. A vidím to dost beznadějně,“ přiznal pro Novinky.cz principál.

Jelikož se na chodu podílí i jeho manželka, která je manažerkou divadla a hraje v něm jejich syn Karel Heřmánek ml. (31) a jeho manželka Nikol Kouklová (31), tak se do řešení situace všichni zapojili. „Chtěli bychom začít hrát v létě, protože jinak je pro nás půl roku nehraní fatální. Naše letní scéna je pod střechou, a tak hledáme nový otevřený prostor, kam by se vešlo dvě stě lidí. Všichni se snažíme, abychom začali co nejdřív, je to opravdu nepříjemná situace,“ řekla deníku Aha! Nikol.

V nouzi šili a četli

Nikol s manželem Karlem šili roušky pro zdravotnická zařízení a po večerech on-line předčítali dětské pohádky.

Karel Heřmánek na pohřbu Stanislava Zindulky



Přečtěte si
aveneta
20. 5. 2020 • 09:23

V jeho věku by měl mít zájem na dožití klidného stáří a na to zajisté má...jako senior !!!!!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.