Šokovaný Gott praštil do stolu: Okrást se nedám! Bude boj! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Šokovaný Gott praštil do stolu: Okrást se nedám! Bude boj!

Karel Gott
Karel Gott (: archiv)

PRAHA – Karel Gott (68) je v šoku! Až včera se totiž díky deníku Aha! dozvěděl, že na Úřadu průmyslového vlastnictví je podána žádost o registraci jeho jména jako ochranné známky!

Jo, a děkuju Aha!, ahoj!

Karel Gott (68) je v šoku! Až včera se totiž díky deníku Aha! dozvěděl, že na Úřadu průmyslového vlastnictví je podána žádost o registraci jeho jména jako ochranné známky! Tu si podal podnikatel Jan Moťovský (38), a jaksi se o tom Mistrovi zapomněl zmínit. „Budu žádat o nápravu, vysvětlení, výmaz, a to hodně rychle!“ zlobí se Gott, kterému nejde do hlavy, jak si někdo mohl dovolit o známku s jeho jménem zažádat. Úřad už přitom Moťovskému jednou registraci zamítl, protože mu chyběl Gottův souhlas, podnikatel toužící po zhodnocení jména »Karel Gott« se ale odvolal. A chce zpěváka dál i na toaletní papír!

„Já své jméno nikomu neposkytl, nic jsem nepodepsal, není to možné. V žádném případě bych něco takového nepovolil,“ rozčílil se Karel Gott, když zjistil, že na Úřadu průmyslového vlastnictví (ÚPV) je podána žádost o zapsání jeho jména coby ochranné známky a že obsahuje položky jako toaletní papír, dětské pleny, půjčovny obleků, domácí spotřebiče, spodní prádlo a jiné. Opsal si od nás všechny údaje včetně čísla spisu 438055, a když si ověřil, že vše je pravda, nestačil se divit!

„Přinejmenším mě bude zajímat, jak si mohl o mé jméno jako ochranou známku někdo zažádat bez mého vědomí,“ zlobil se. „Poskytl jsem svůj souhlas jen na velmi omezený seznam věcí, které na mne mají nějakou vazbu. Něco pro muzeum Gottland, takové legrace, jako jsou buchty paní Jandové, a podobné věci,“ vysvětlil nám. „Asi před rokem mi paní inženýrka Herzerů, která mi tyto věci spravuje, říkala, že podobný návrh přišel, ale já jej razantně odmítl. Šokuje mne, že i přesto se to pokusili zaregistrovat, a když to úřad zamítl, podali odvolání,“ dodává rozhořčeně Gott.

Popsané skutečnosti deníku Aha! i samotnému Gottovi potvrdil i pan Dvořák, vedoucí oddělení ochranných známek ÚPV. „Přihlašovatel (Moťovský – pozn. red.) vyplnil formulář a bylo zahájeno řízení, známka ale nebyla zatím registrována. Domnívám se, že zřejmě podle paragrafu 4g, což může být i klamavost, špatný úmysl nebo rozpor s dobrými mravy. Podatel se odvolal takzvaným rozložením. V současné době spis řeší druhá instance našeho úřadu, a to odvolací. Spis má na starosti pan Chalupa,“ poskytl nám Dvořák informace o aktuálním stavu přihlášky. Naštěstí je vše ve fázi, kdy Karel Gott může zasáhnout a vše zastavit. A co druhá strana rozhořeného sporu?

Ještě nedávno se Moťovský veřejně chlubil, že Gott je jeho. „S Karlem Gottem jsme se domluvili a já mám za určitý obnos peněz práva na vše, co souvisí se značkou Karel Gott,“ řekl podnikatel reportérce deníku Aha! v Gott Gallery Restaurantu. „Známka není zaregistrovaná, zatím je pouze přihlášená, což je setsakra rozdíl. Zaregistrovaná bude teprve v okamžiku, kdy to úřad schválí,“ rozhořčovala se včera Jana Vandělíková z patentní kanceláře, která pro Moťovského vše zařizuje. Když jsme se jí ale zeptali, jako to, že Gottovi o přihlášce neřekli, došla jí řeč. „Nemůžu o tom mluvit bez konzultace s klientem,“ ukončila hovor. Teď už se ale Karel Gott postará, aby nikdo o něm bez něj nejednal. A je rád, že jej deník Aha! na vše upozornil. „Díky, a zavoláme si, jak to dopadlo! Ahoj!“ rozloučil se s námi Karel.

Více čtěte zítra v Nedělním Aha!

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.