Den matek: Těhotné celebrity na prahu padesátky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Den matek: Těhotné celebrity na prahu padesátky!

Vendula Pizingerová
Vendula Pizingerová (Daniel Černovský)

Mámy dneska slaví svůj svátek, jsou to pochopitelně nejdůležitější lidé našich životů. Ale jedna maminka teď bud obzvlášť sledovaná. Vendula Pizingerová (48) hrdě ohlásila těhotenství a zvedlo to vlnu emocí.

Ředitelka Kapky naděje je už ve věku, kdy není obvyklé rodit děti, ale zároveň to není nic úplně výjimečného. Americké hvězdy rodí své, často první potomky, i v daleko vyšším věku. A proti dokonce nejsou ani lékaři! Bude trend zralých maminek i u nás brzy zcela běžná rutina? Děti si nás najdou, až samy chtějí „Jedině děti vědí, co hledají, a tak si najdou své rodiče. Tohle dítě si našlo nás a my budeme čtyři,“ oznámila Pizingerová symbolicky na Prvního máje svůj požehnaný stav a strhla se mela.

Přestože reakce byly vesměs pozitivní, musela čelit i nepřejícným zprávám. Třeba aby se jí narodilo postižené dítě nebo narážkám na svůj věk. Právě věk přitom v dnešní moderní době není dle předního gynekologa Pavla Caldy (63) při početí vůbec rozhodující! „Není pravda, že svým věkem ohrožuje své ještě nenarozené dítě. Pokud žena ještě menstruuje a občas má ovulaci, proč by nemohla být těhotná? Zvlášť když žena porodila své první dítě mezi dvacátým a třicátým rokem,“ vysvětluje profesor Calda. A to ve spojení s výbornou fyzickou kondicí a psychickou pohodou Vendula zcela splňuje.

Profesor Calda doplňuje, že důležité je u nastávající maminky provést všechny zdravotní testy, aby se vyloučily případné komplikace, což je ovšem u nás zcela běžnou rutinou. „Velmi důležité jsou testy na Downův syndrom,“ upozorňuje a doplňuje: „Víte, kolik je v dnešní době průměrný věk dožití u žen? 81 let! Tak v čem hledat problém?“

Kdo ještě rodil v »pozdějším věku«

Ve čtyřiapadesáti přivedla na svět své páté dítě herečka Brigitte Nielsenová (56). Tu proslavila role »Rudé Sonji« a manželství a bouřlivý rozvod se Sylvesterem Stallonem (73). Dcerku Fridu si pořídila s o patnáct let mladším manželem Mattiem Dessim

Kanadská zpěvačka Alanis Morissetteová (45) si své dítě dokázala porodit jako dárek ke svým 45. narozeninám. Teď sedmiměsíčního synka Wintera stále kojí a médiím se dokonce upřímná zpěvačka svěřila, že během kojení pociťuje první náznaky menopauzy

Ve věku 48 let se stala maminkou také krásná herečka Rachel Weiszová (50), u které se jednalo již o druhý porod. Dceru porodila představiteli Jamese Bonda Danielu Craigovi (52).

Modelka Adriana Sklenaříková (48) porodila svou první dceru Ninu loni, tedy ve věku 47 let. O děťátko se snažila velmi dlouho, jenže až do loňska skončilo každé těhotenství potratem.

Další příklady a zbytek článku najdete v tištěné verzi Aha!

Bez urážky Zuzany Bubílkové: Těhotná Pizingerová, výročí Bartošové a další ťafky!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.