Jitka Pelikánová (†87): Tři týdny zadržují její tělo! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Jitka Pelikánová (†87): Tři týdny zadržují její tělo!

Jitka Frantová Pelikánová zemřela.
Jitka Frantová Pelikánová zemřela. (Foto Profimedie.cz a Facebook)

Tři týdny po smrti Jitky Frantové Pelikánové (†87) stále nebyl pohřeb! Její přátelé totiž do této chvíle nemohli kvůli uzavřeným úřadům vůbec nic vyřídit. Tělo herečky tak stále leží v římské márnici. Deníku Aha! to potvrdil její manažer Gianluca Berti (51).

„Chudák Jitka, je pořád v márnici! Kvůli přísné italské karanténě jsem neměl možnost nic vyřešit,“ svěřil s pohnutím v hlase. „Teď se tady konečně začínají opatření rozvolňovat, takže konečně budu moci s úřady vyjednávat o posledním rozloučení,“ věří její manažer Berti v posun situace.

Příští týden?
Jitka neměla děti a v tuto chvíli už nežije žádný člen její rodiny, proto v minulosti určila, že tím, kdo má za ni jednat v případě jakékoliv události, je Berti. „Po víkendu by měli otevřít notáři i soudy, takže cesta k vyřízení pohřbu a pozůstalosti je otevřená,“ doplnil z Říma.

Čeká i Zeman
Na informace k poslednímu rozloučení své kamarádky stále čeká i prezident Miloš Zeman (75), který je v pravidelném spojení s českou ambasádou v italské metropoli.

Kolaps srdce a zamčené dveře...
Jitka v únoru přechodila nachlazení a dostala těžký zápal plic. Měsíc ležela v nemocnici. Nakonec se uzdravila, ale zhubla mnoho kil. V domácím léčení si vyvařovala a snažila se ztracenou váhu nabrat zpět. V neděli 19. dubna se herečce v jejím střešním apartmá nedaleko římského Pantheonu přitížilo. Měla horečku a špatně se jí dýchalo. Krátce ztratila vědomí. Zavolala proto o pomoc své sousedce, která jí chodila nakupovat. Protože ale měla zamčené dveře zevnitř, nemohli se k ní záchranáři dostat. Do apartmá nakonec vlezli oknem přivolaní hasiči. Už ale bylo pozdě, herečka zemřela. „Přičnou smrti je selhání srdce, které oslabil prodělaný zápal plic. S nemocí Covid-19 smrt nesouvisí,“ řekl Aha! manažer Berti.

Až do ledna byla plná života
Teta Boženka ze slavného seriálu Robot Emil byla až do letošního ledna velmi vitální a čilá. Dokonce napsala nové divadelní představení protkané argentinským tangem, které tolik milovala a tančila.



Přečtěte si
majojo
9. 5. 2020 • 07:47

Asi se nemohou vynadívat.....

mbmb
9. 5. 2020 • 05:23

Prvni Internet na zemekouli jsou komuniste ,ani pavouk nema takove site a soudrznost .Diblik ma vazbu na Milose???!!! a ten jeji manazer je teplous ktery podedi luxusni bytecek v Promi ctvrti.!
z toho flamenga a duchodu tezko heeerecka zila

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.