Dominátor zvažuje útok na Hrad: Kámo, budu taky PREZIDENT! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Dominátor zvažuje útok na Hrad: Kámo, budu taky PREZIDENT!

Legenda českého hokeje Dominik Hašek
Legenda českého hokeje Dominik Hašek (Michal Beránek (Sport))

Ne, nedělá si legraci. Legendární brankář Dominik Hašek (55) opravdu v hlavě střádá plány, jak se dostat na Hrad! Pokud by to zvládl, mohli by si jednou na schůzce prezidentů potřást rukou i někdejší králové hokeje a fotbalu!

Kam by za tři roky vedla po úspěšných volbách »Dominátorova« první zahraniční cesta v roli českého prezidenta? Slovenskou klasiku by mohl originálně vyměnit za vzdálenou Libérii. V západoafrické zemi totiž už třetím rokem vládne George Weah (53), někdejší držitel Zlatého míče pro nejlepšího fotbalistu světa! Vykopal si ho v roce 1995 v dresu AC Milán. To Hašek získal první ze svých Hart Trophy pro nejlepšího hráče NHL (a tím pádem celého světa) v dresu Buffala jen o rok a půl později, i proto by si nejspíš rozuměli.

„Nemá cenu o tom mluvit, nepovažuji to za dost aktuální,“ vzkázal Aha! Hašek, jenž si s prezidentským úřadem zatím jen pohrává v myšlenkách. A to přesto, že ho tam už před 22 lety hnala v ponaganské euforii půlka národa. „Úspěchy v hokeji mi pomáhají v tom, abych cítil, že něco podobného můžu dokázat i jako prezident,“ řekl v rozhovoru pro deník Sport, kde obšírně rozebíral své politické ambice. Obdobně kdysi mluvil ve spojení s fotbalem i Weah a pak to dokázal!

Volby 2020: V říjnu proběhnou volby do zastupitelstev krajů a Senátu>>>

Arnie, Peter, Sláva...

Kdo další to v minulosti dotáhl ze sportovních kolbišť až do vrcholné politiky? Boxerský mistr světa Idi Amin byl prezidentem Ugandy, kulturistický šampion Arnold Schwarzenegger se přes hereckou kariéru stal na osm let guvernérem Kalifornie, čtyři roky držel ten samý post v Minnesotě slavný zápasník Jesse Ventura. Hokejový forvard Peter Šťastný seděl za Slovensko deset let v Evropském parlamentu, kapitán hokejové sborné Vjačeslav Fetisov byl šest let ruským ministrem sportu. Poslanců, senátorů či primátorů by se mezi známými sportovci našly desítky.

Dominik Hašek mluví v Prostoru X o kandidatuře na prezidenta

Video se připravuje ...

Jak se stát členem volební komise?



Přečtěte si
stoura
10. 10. 2020 • 14:44

To už tam na ten posraný Hrad může kandidovat i Pepek Vyskoč

mbmb
28. 4. 2020 • 12:50

Liba CHCE byt prvni damou .Dominik je vtipalek

j.p.toman
24. 4. 2020 • 09:36

Já věřím, že lidi jsou v průměru přece jen rozumnější, než hokejový brankař.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.