Zoufalství hvězd Ordinace a Ulice: Je to hraniční pro všechny! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Zoufalství hvězd Ordinace a Ulice: Je to hraniční pro všechny!

Ordinace v růžové zahradě
Ordinace v růžové zahradě (Foto: ČT, TV Nova)

Nikdo jim nedokáže říct, na jak dlouho! Nejen že kvůli koronaviru musely opustit ateliéry, ale hvězdy nováckých seriálů Ordinace a Ulice se od půlky dubna nebudou objevovat ani na obrazovkách. Nekonečné seriály tak po 15 letech své existence dočasně skončily. „Je to hraniční pro všechny,“ řekl Aha! Adrian Jastraban (51) alias Bedřich Liška z Ulice.

Každý měsíc měli jistotu, že jim na účet přibyde několik desítek tisíc. Honorář za jeden natáčecí den ve vlajkových seriálech televize Nova nebyl u představitelů hlavních postav pod deset tisíc. Jenže kvůli koronaviru teď mají stopku. „Současná situace nám bohužel neumožňuje vysílat tyto seriály ve frekvenci, na jakou je publikum po patnáct let zvyklé. Jsme v mimořádné situaci, ve které se maximálně snažíme zabezpečit ochranu a zdraví našich zaměstnanců. Pevně věříme, že se nám díky tomuto opatření podaří vrátit nejoblíbenější seriály v zemi našim divákům co nejdříve,“ vysvětlila ředitelka korporátní komunikace TV Nova Lucie Melecká, proč seriály v dubnu stahují z obrazovky. Ordinaci nahradí po 9. dubnu reprízy Kriminálky Anděl, místo Ulice budou diváci po 16. dubnu sledovat reprízy sitcomu Comeback.

Deník Aha! oslovil hvězdy obou seriálů s jednoduchou otázkou, co tomu říkají. Ani jedna z nich se rozhodnutí nevzpouzela. Naopak. „Je jasné, že nekonečný seriál za svou existenci narazí na mnoho krizových situací, ale tohle je hraniční situace pro všechny a samozřejmě i pro seriál. Myslím, že se to ani nedá jinak udělat,“ vysvětil mimo jiné Jastraban. Co dalšího k tomu řekl a co si o tom myslí jeho kolegové?

Ordinace v růžové zahradě 2

Dana Morávková (48) – MUDr. Zdena Suchá (od roku 2009)
„Tak hlavně, ať jsme všichni zdraví. Samozřejmě to chápu, ale opravdu víc vám k tomu nedokážu říct. Ale nepřekvapilo mě to, jak říkám – hlavně abychom byli všichni v pořádku.“


Ivana Jirešová (42) – barmanka Lucie Vágnerová (od roku 2005)
„Asi jako všichni zodpovědní lidé stojím za tím, že je to správné rozhodnutí, a respektuji situaci, která nastala. Jsem přesvědčená, že se z ní máme co naučit. I já jsem v karanténě. Naštěstí mám malou zahradu a dům, kde je pořád plno práce, takže dodělávám různé resty, chystám se na čtení krásné nové audio knihy Dalajlamova kočka, každý večer cvičím bikram jógu nebo kruhový trénink. Vařím, uklízím. Snažím se o co nejvíc pozitivních chvil s dcerou.“

Vlastimil Zavřel (65) – Jindřich Valšík (od roku 2008)
„Momentálně nemůžu hrát ani v divadle, takže jediné, co mi zbylo, je seriál Simpsonovi, kde mluvím Homera. Ale bůhví jestli to taky nezastaví.”

Martin Zounar (52) – MUDr. Bob Švarc (od roku 2011)
„Všechno zlé je pro něco dobré, takže jsem teď aspoň konečně s rodinou. To bych nikdy nečekal, kolik času s nimi budu trávit. Je to nesmírně příjemný, máme dva velké psy, chodíme s nimi na procházky... Akorát už jsem si přece jen musel udělat nějaký režim, protože na tolik volna vůbec nejsem zvyklý. Najednou mám vymalováno, uklizeno... Nicméně moc si přeju, aby všechno dobře dopadlo.“

Ulice
Ljuba Krbová (61) – Anička Lišková (od roku 2005)
„Nevíme, kdy budeme moc začít točit. Doufám, že se brzy vrátíme. My herci jsme teď v nezáviděníhodné situaci, protože nám strašně chybí diváci. Učit se texty do šuplíku není ono a být zavřený doma taky ne. Ale je důležité si na tom najít pozitivní věci, takže jsem se vrhla do úklidu. Začala jsem inspekcí ve špajzové skříňce... Mám pocit, že se k sobě lidi ale v poslední době začali chovat hezky, takže všechno špatné je pro něco dobré.”

Adrian Jastraban (51) – Bedřich Liška (od roku 2005)
„Myslím, že je to správné řešení, i když pro mně samozřejmě ekonomicky nevýhodné, ale věřím, že to náš seriál nezlomí. Diváci budou muset nějaký čas počkat. My se na ně moc těšíme a snad to nebude moc dlouhé. Ulice se vždy k problémům stavěla čelem. Například, když jsme měli situaci, kdy Tereza Brodská, která hrála jednu z hlavních rolí, musela na operaci páteře, tak se řešilo co dál. Nakonec ji na čas nahradila modrooká blonďatá Veronika Žilková.“

Hana Holišová (39) – Veronika Maléřová (od roku 2014)
„„Veronika Maléřová mi vstoupila do života – i já jsem si koupila nový šicí stroj a začala jsem šít roušky. A jsem ráda, že jsme fajn a silný národ. Líbí se mi, jak jsme se k tomu všichni postavili. Doufám, že jste všichni optimističtí. Já se snažím, ale někdy mám chmury. Je to nahoru a dolů. Moc doufám, že se brzy zase ve zdraví všichni shledáme.”

Jaroslava Obermaierová (73) – Vilma Nyklová (od roku 2005)
„Asi to teď nemá smysl nijak zvlášť komentovat. Všem je teď všechno líto, vzhledem k tomu, co se děje kolem. Můžu být sice ráda, že mám volno, ale není to takové to příjemné volno. To teď není pro nikoho, jestli mi rozumíte...”

Ordinace: Milostná scéna Jirešové v třeskutých mrazech!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.