Krach hotelu z Polívkova Dědictví: Virus vyhnal vrchního! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Krach hotelu z Polívkova Dědictví: Virus vyhnal vrchního!

Bolek Polívka v legendární scénce z filmu.
Bolek Polívka v legendární scénce z filmu. (Foto Aha! – J. Nováček, ČSFD)

Bohušu, to je k pláči! Tady už nebude host vyhazovat z restaurace vrchního, tak jako v legendární scénce z filmu Dědictví aneb Kurvahošigutntag! »Nová koronavirová doba« zmáčkla hotel Slavia ze zmíněného kultovního snímku.

Prvorepublikový brněnský hotel Slavia se ocitl na pokraji krachu. „Vzhledem k uzavření hranic a zahraniční klientele, která tvoří 83 procent našich hostů, další fungování nedává ekonomický smysl,“ řekl Aha! hoteliér Libor Daněk. Slavný hotel i jeho pokoje zároveň nabídl k dispozici krizovému štábu. „Je to moc smutné. Na hotel vidím z okna bytu. S přáteli jsme tam rádi zašli občas na oběd,“ smutní herec a režisér Břetislav Rychlík (61), který si v Dědictví rovněž zahrál. Slavia bude zavřená nejméně do konce roku. Nejspíš neotevře ani potom. O dalším provozu majitel zatím neuvažuje. Dohodou propustil přes 30 zaměstnanců, vyplatí jim mzdu ještě za květen. Nechal si pouze sedm lidí, kteří ruší rezervace klientů na příští rok.

Uzavřený hotel Slavia.

Vrchní Drozda: Bylo to na mě drahý!
Herec Cyril Drozda (65), který ve filmu hrál vyhozeného vrchního, na natáčení v hotelu dodnes vzpomíná. Prý šlo o »legrační a milou záležitost « a Slavie je podle něj škoda. Do hotelu chodil už před 50 lety ještě jako konzervatorista. „Později už moc ne, bývalo to pak už nad naše finanční možnosti,“ usmál se. Žádnou protekci ve Slavii neměl ani po natáčení. „Kroky mě tam zavedly jen občas,“ řekl Aha!.

Přečtěte si
Josef124
27. 6. 2020 • 06:49

Koronavirové období bylo těžké pro každého. My jsme ho využili k rekonstrukci našeho hotelu, kterou jsme stejně chtěli v budoucnu dělat, tak jsem ji udělali dříve a jsem rád, že ji máme za sebou, protože to bylo dost fyzicky i peněžně náročné. Hotel už máme otevřený a ohlasy od hostů jsou pozitivní. Největší radost mají z toho, že jsme dali do každého pokoje malý trezor, který jsme objednali z http­s://ww­w.ca­retra­de.cz/ , takže si můžou schovat cennosti.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.