Nový pořad Superšéf: Pohlreich jako Louis de Funès | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Nový pořad Superšéf: Pohlreich jako Louis de Funès

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich
Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich (Kopáč, archiv)

V mnohém jsou si podobní. Dokonce i fyzicky! Menší postava, žádné vlasy. S ničím se nepářou. Umějí pobavit a mají trefné hlášky. Jsou svérázní a trochu kontroverzní. A vůbec nevadí, že jeden je slavný francouzský herec a druhý český kuchař. Zdeněk Pohlreich nyní mění podoby v pořadu Superšéf.

Komik Louis de Funès (†68) natočil desítky filmů. V jednom z nich, Křidýlko, nebo stehýnko? si zahrál vydavatele gastronomického průvodce, který je známý tím, že díky skvělým chuťovým buňkám dokáže odhalit jakýkoli nešvar restaurací. Musí na to ale jít tajně, v převlecích. Ve stejné roli se nyní ocitl Zdeněk Pohlreich (62). Aby zjistil, jak to v hospodách skutečně funguje a mohl jim pomoct, chodí do nich inkognito.

Držte si čupřinu!

Formát pořadu sice vznikl ve Velké Británii, kde se stejné role ujal proslulý drsný šéfkuchař Gordon Ramsey (53). Kdoví ale, zda se neinspiroval zrovna Funèsem! Základ je stejný – abychom mohli zhodnotit místní »lahůdky «, nikdo nás nesmí poznat. „Převleky byly skvělý, byla to sranda,“ prozradil Pohlreich, který už odhalil proměny dvě – v prvním díle byl německý motorkář, který přijel do Mostu, ve druhém řemeslník. Dlouhé háro, šátek kolem hlavy, tmavé brýle. Nebyla šance ho poznat!

„Čas, kdy držíme Zdeňka v utajení, je poměrně krátký. Přivezeme ho, někde schováme a nepouštíme do města, přestrojíme ho. Nikdo ho pak nepozná, než se odhalí,“ prozradil režisér pořadu Pavel Nosek. Jako motorkář Helmut byl Zdeněk ve svém živlu. „Hlavně bacha, ať mi neulítne čupřina, ty vole,“ hlásil, když nasedl na mašinu. „Helmut byl můj oblíbenec, to byl kostým, ve kterém jsem se cítil nejlíp,“ prozradil po natočení série dílů.

Jsem vaše ficinka!

Hlášky, které tu pronesl, se zapíšou do historie. „Ten salát je sladkej jak ho*no z nutrie!“ začal, a pak vzal do ruky kousek pizzy. „To tady visí jak šourek od nemocnýho bernardýna,“ komentoval. Když pak pomáhal kuchařům v kuchyni, neodpustil si další klenot: „Pojďte, chlapci, já jsem vaše ficinka!“

24 hodin spásy

Principem pořadu Superšéf – 24 hodin do pekla a zpět, je přijít na to, proč podnik nefunguje tak, jak má a snažit se mu pomoct. „Pokusím se zachránit všechny ty zoufalce za dvacet čtyři hodin,“ shrnuje Zdeněk. Restauraci si vezme do péče a nezůstane tu kámen na vše od interiéru přes kuchyň a ve speciálním kamionu se kuchaři naučí vařit správně chutná jídla. Start staronového podniku může začít.

Celý článek najdete v tištěné verzi Aha!

Superšéf Pohlreich: V novém pořadu bude chodit v převleku!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
-bello-
16. 2. 2020 • 12:05

Nemohla bych ustát pořad s Pohlreichem. Je samoúčelně sprostej a ty jeho hlášky jsou trapně naučený. Občas jedem do Next Door nebo do Imperiálu na večeři.Že bych byla paf z těch jídel? Nejsem ! Ale limonády mají dobrý .

libormer
16. 2. 2020 • 07:07

Připadlo mi to, jakoby oživovali videostop. Po mnoho dílech a několika reprízách celé Pohlreich ságy je to již omšelé. Další díly už ne, vole.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.