Děsivá scéna v Ordinaci: Chlapa přeřízli vejpůl! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Děsivá scéna v Ordinaci: Chlapa přeřízli vejpůl!

Záchranáři Martin Stránský, Radim Fiala
Záchranáři Martin Stránský, Radim Fiala (Foto TV Nova)

Příprava krvavých scén v Ordinaci v růžové zahradě 2 si vyžádala dosti netradiční metody. Těžce zraněného tesaře, kterého přímo v lese museli záchranáři kamenické nemocnice rozříznout, museli totiž hrát dva. A rovnou dvojčata!

I když divák sledoval napínavý boj o záchranu jednoho života, ve skutečnosti to byli dva. O roli zraněného mladíka se podělila dvojčata Tomáš a David Nahodilovi. Zatímco maskérky na Davidovi vytvářely dlouhé hodiny efekt rozříznutého hrudníku, Tomáš natáčel úvodní scény s detaily na tvář. Následně se bratři na místě činu vyměnili, aby druhý ze sourozenců odehrál scény s přímým pohledem do dutiny břišní.

Byl to masakr
Lesní záchrana byla náročná i pro herce. Těžké chvíle prožívala hlavně šéfka záchranářů Zita v podání Jany Holcové (44). „Martin Stránský rozříznul muži hrudník a já mu rukou uvnitř ucpávala tepnu. Maskérky odvedly neskutečnou práci a připravili to tak uvěřitelně, že i když jsem věděla, že strkám ruku pod kus vepřového, bylo mi to hodně nepříjemné,“ vzpomíná herečka na dramatické natáčení. Martin Stránský (49), který torakotomii, tedy řez hrudníku, jakožto Ota Kovář v lese provedl, na toto natáčení také jen tak nezapomene. „Je to masakr, ale pro nás herce je to zajímavá zkušenost. Vůbec jsem netušil, že se něco takového provádí. Na vlastní kůži bych to zažít nechtěl, ale natočil jsem to rád,“ řekl Stránský.

První mrazy
Nezávidění hodnou situaci však měl hlavně David Nahodil, který proležel několik hodin pod rukama maskérek, a to v prosinci, kdy uhodily první mrazy. Na svou situaci si však nestěžoval a tuto zajímavou zkušenost si pochvaloval. „Ještě nikdy jsem nic podobného nedělal,“ přiznal s úsměvem.

Co je to torakotomie?
Torakotomie neboli otevřená plicní biopsie je výkon, při němž je odebrán vzorek plicní tkáně otevřeným řezem hrudní stěny. Je považována za velký operační výkon a bohužel je provázena velkou pooperační nemocností až úmrtností. V současné době je klasická chirurgická torakotomie vytěsňována modernějšími a méně invazivními metodami.

Záchranáři z Ordinace: Rozřízli chlapa vejpůl!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.