Štěpán Vacek ze seriálu Slunečná: Dusil se v hořícím vraku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Štěpán Vacek ze seriálu Slunečná: Dusil se v hořícím vraku!

Herec vypadal opravdu děsivě.
Herec vypadal opravdu děsivě. (Foto FTV Prima)

Na obrazovce jsou to jen dvě minuty, ve skutečnosti skoro tři hodiny. Představitel Štěpána Vacka ze seriálu Slunečná Jan Plouhar (37) trpěl v hořícím autě a dusil se dýmem.

Autonehoda byla pečlivě připravená a asistovali u ní i kaskadéři. Stejně měl Jan Plouhar tísnivé pocity. „Bylo to nepříjemné. Já zavřený hodiny v autě a přede mnou hoří motor,“ popsal herec. Štiplavý dým mu vnikal do nosu a pálil v očích. „Věděl jsem, že i když je to jen jako, bez pomoci se z auta nedostanu. To vám jdou hlavou různé myšlenky,“ přiznal Honza. Ještěže na sebe neviděl. Maskéři na něm umělou krví nešetřili. Jan si během natáčení uvědomil, jak špatné je usednout za volant rozčilený. „Stačí jedna zlá chvíle,“ říká herec. On měl v první pilotní epizodě štěstí.

Z hořícího auta ho vyndal cyklista v podání Marka Lambory (24) a přivolal pomoc. Jinak je z role v novém seriálu Primy nadšený. Upozornil na sebe nedávno v seriálu Modrý kód, kde jako ženáč sváděl sestřičku Evu Burešovou, ve Vlně hrál nájemného vraha a ve filmu Zatracení skončil jako překupník drog v thajském vězení.

Slunečnou vidělo 1,3 mil. diváků
Pilotní díl seriálu Slunečná měl v sobotu na Primě sledovanost 1,280 milionu diváků. Další epizody poběží už pravidelně v úterý a čtvrtek.

Hory a muzika
Jan Plouhar tráví chvíle mimo natáčení nejraději v přírodě. Je věrný Ústí nad Labem, vyráží na Komáří vížku, Vysoký Ostrý nebo na Varhošť. Leze po evropských horách a miluje adrenalinové sporty. Pořádá v Ústí i hudební festival Mezi dvorci.

»Nebožtík« Ota Jirák při natáčení usnul v rakvi!
Diváci to neviděli, ale herci na place ano. Ota Jirák (70) coby Martin Popelka umírá a má pohřeb. Když herec točil scénu v rakvi, usnul jak nemluvně. „Ležel jsem na měkkém polstrování, a bylo to,“ svěřil Jirák lehce provinile. Zrovna když se ponořil do spánku, dostala se kamera s mikrofonem nad něj. Kolegové, kteří představovali pozůstalé, se mohli potrhat smíchy. „Ale nezlobili se, že museli opakovat záběr,“ pochválil je Ota.
Jinak se mu hraní mrtvoly trochu zajídalo. „Když se nesmíte ani pohnout, určitě se objeví někde nějaké svědění nebo se vám chce zákonitě kýchnout,“ postěžoval si herec. A když nad ním navíc zaklapli víko rakve, neměl příjemný pocit. „Připadal jsem si, jako když už mám generálku,“ vtipkoval Jirák.

Kovbojská s Burešovou a Lamborou: Touhle písničkou váš přivítá Slunečná.

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.