Ples na Hradě: Taneček prezidenta a Gott dostane Bílého lva | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Ples na Hradě: Taneček prezidenta a Gott dostane Bílého lva

Prezident Miloš Zeman si na pátém charitativním plesu na Hradě zatančil i s manželkou premiéra Monikou Babišovou (11.1.2020)
Prezident Miloš Zeman si na pátém charitativním plesu na Hradě zatančil i s manželkou premiéra Monikou Babišovou (11.1.2020) (Twitter/ Jiří Ovčáček )

Největší hity Zlatého slavíka zněly Španělským sálem. Při plese prezidenta Miloše Zemana (75) se vzpomínalo i na zesnulou pěveckou legendu Karla Gotta (†80). A hlava státu potvrdila, že chce dát Mistrovi metál té nejvyšší kategorie – Řád bílého lva!

Zeman prozradil už na začátku plesu, že plánuje dát Sinatrovi východu posmrtně státní vyznamenání. „Těším se, pokud mi to Andrej (Babiš) podepíše, že 28. října tohoto roku vyznamenám Karla Gotta Řádem bílého lva I. třídy, protože si máme vážit lidí, kteří v životě něco dokázali,“ řekl. A některé hity skutečně během charitativní akce na Hradě zazněly.

Byl to poklad
„Jsem moc rád, že mě pozvali, asi kdyby Karel Gott ještě žil, byl by tam on... Byl to náš národní poklad a z reakcí lidí na ty písně cítím, že to mají taky tak,“ podělil se o své pocity zpěvák Bohuš Matuš (46). Ten nebyl jedinou hvězdou, která na Hradě zapěla. Se svými písněmi vystoupili také Václav Neckář (76), Helena Vondráčková (72) nebo hvězdy muzikálů Daniel Hůlka (51) a Marian Vojtko (46).

Pomalý valčíček s Monikou
Zeman pobavil přítomné, když veřejně vyzval manželku premiéra Andreje Babiše (65, ANO), paní Moniku (45) k tanci. „Minulý rok mi dala košem. Zdůvodnila to, že má dlouhou splývavou róbu, a právem se obávala, že bych jí na ni při tanci šlápl,“ vyprávěl prezident rozšafně. Prý mu ale letos paní premiérová slíbila, že šaty upraví. A nakonec se svého tance dočkal. „Patrně to bude pomalý valčíček, nic jiného neumím. Milá paní Moniko, po tanci se mnou budete každého svého budoucího partnera považovat za vynikajícího tanečníka,“ dodal.

Lupen za »desítku«
Prezidentský ples se konal už popáté. Kromě umělců se tu objevili i politici a další mocní. Vstupenka stála 10 tisíc korun. „Občerstvení bylo formou rautu, například guláš, řízečky, šunka od kosti, ale také drobné sladkosti,“ prozradil hradní mluvčí Jiří Ovčáček. Výtěžek z akce půjde na pomoc ohroženým dětem a seniorům.

Ples na Hradě: Zeman si zatančil s první dámou Ivanou.

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.