»MEGXIT«: Za vším hledej ženu a... Prachy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

»MEGXIT«: Za vším hledej ženu a... Prachy!

Princ Harry a Meghan.
Princ Harry a Meghan. (profimedia.cz)

Titulní stránky listů po celém světě od čtvrtka plní částečné odstoupení Harryho (35) a Meghan (38) z královské rodiny, médii nazývané posměšně jako »Megxit«. A zatímco osazenstvo Buckinghamského paláce v čele s královnou Alžbětou II. (93) zuří, protože o plánu prince a vévodkyně nemělo ani ponětí, oni se mohou smát. Čeká je totiž pohádková budoucnost!

Jak Harry a Meghan uvedli ve svém prohlášení, vzdávají se role »předních« členů královské rodiny, a to hlavně kvůli tomu, že chtějí finanční nezávislost. Až doteď totiž nemohli mít žádné vlastní příjmy, využívali čerpání příspěvků z rodinného grantu královny, který je financován penězi britských daňových poplatníků. Pro představu, vloni měl hodnotu 2,4 miliardy korun, z nichž Harry a Meghan viděli údajně asi 125 milionů korun.

Na tyhle peníze už právo mít nebudou, ale... Harry s Meghan už v létě 2018 zažádali o zaregistrování názvu Sussex Royal, pod kterým vystupují na sociálních sítích, jako ochranné známky. A úřady jim krátce před Novým rokem vyhověly. To znamená, že oba mohou například nabízet nejrůznější předměty s tímto logem, přijít s vlastní módní značkou, vystupovat v televizních pořadech, nechat se fotit na obálky časopisů, pořádat televizní rozhovory či veřejné přednášky. A za vše si nechat pohádkově platit!
Například bývalý prezident USA Bill Clinton si za jediný večerní proslov či přednášku účtoval 4,5 milionu korun, Barack Obama se dostal až na 13,5 milionu! Výdělečným byznysem může být i psaní knih: Bill a Hillary Clintonovi si svými memoáry vydělali tři čtvrtě miliardy korun, loňská knižní zpověď Michelle Obamové hodila dokonce dvojnásobek! Všechny tři se pak řadí mezi pětici nejvýdělečnějších knih historie!

Možnosti jsou zkrátka neomezené a fantazii se meze nekladou, podle expertů zkrátka získají Harry a Meghan status mezinárodních megahvězd, a navíc svoji hodnotu ještě zvýší přestěhováním do Ameriky, kterou mají v plánu střídat s pobytem v Británii. „Neexistuje žádná mez, kam až se se svými výdělky mohou dostat,“ mají jasno experti.

Výhody si nenecháme...
Ruku v ruce s osamostatněním Sussexové proklamovali, že budou i nadále podporovat královskou rodinu. A to mimo jiné znamená právo na bezplatné cestování po světě v rámci propagace rodiny. Během pobytu v Anglii hodlají i nadále používat sídlo ve Frogmore Cottage, jež jim za 72 milionů Kč z peněz daňových poplatníků nechala loni zrekonstruovat Alžběta, i dál budou využívat služeb soukromé ochranky (roční náklady 17,7 milionu korun) a čerpat další výhody spojené s příslušností ke královské rodině, od které se ale současně touží odtrhnout. A to na ně zrovna dobré světlo nevrhá...

Komentátor Morgan: Meghan rozeštvala všechny!
Známý britský moderátor Piers Morgan (54) má jasno v tom, kdo za nedávné události může – jen a pouze Meghan! O ní se dlouho tvrdilo, že se chce vrátit do rodné Ameriky, navíc s ostatními členy Harryho rodiny údajně dvakrát nevycházela. „Lidi mi říkají, že jsem k Meghan moc kritický. Ale odřízla svoji rodinu, odřízla otce, většinu svých starých přátel, vrazila klín mezi Harryho a Williama a teď ho oddělila i od královské rodiny. Víc dodávat nemusím,“ napsal Morgan na Twitter. Později v komentáři pro Daily Mail ještě přitvrdil. „Kdo si, ku*va, myslí, že jsou?!“ nebral si servítky. „Já bych na místě Jejího Veličenstva královny potupně zbavil Harryho a Meghan všech titulů a poslal je vstříc civilnímu životu.“ A to by dle svých slov udělal dřív, než ti dva „pošetilí, sobečtí, chamtiví a prolhaní klauni svrhnou monarchii“.

Kolik mají našetřeno
Odhaduje se, že Harry a Meghan disponují jměním v hodnotě zhruba miliardy korun. Harry by měl mít půl miliardy ve formě dědictví po zesnulé mamince, princezně Dianě (†36), a dalších 200 milionů ze svěřeneckého fondu, který v roce 1994 zafinancovala jeho babička Alžběta II. Dále pak dostává každoročně štědrý díl z příjmu otcova Cornwallského vévodství. Meghan si ještě předtím, než se stala členkou královské rodiny, vydělala hlavně hraním v seriálu Kravaťáci, kde brala milion korun za epizodu. Celkem jí ale britský tisk nepřisuzuje větší osobní jmění než 150 milionů korun...

Meghan Markle o nátlaku a o životě v královské rodině:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.